Women’s mensenrechtenorganisatie vraagt ​​Facebook vrouwen toe te voegen aan de raad van bestuur

Ultraviolet, een vrouwengroep die stelt zijn doelen zijn om te vechten voor de rechten van vrouwen en de bestrijding van seksisme overal uit te breiden, heeft een nieuwe campagne veeleisende Facebook wijst ten minste één vrouw aan de raad voor de beursgang gaat in de komende weken van start. Vertel Facebook:: De groep heeft een petitie, die je hier kunt aanmelden gelanceerd zetten vrouwen in de raad is een goede zaak. Het nieuws komt kort na de lancering van de Face It Campaign deze week, die ook spoort Facebook niet openbaar te gaan met een raad van bestuur met uitsluitend blanke mannen.

Gelukkig Internationale Vrouwendag 2012 van Facebook, vrouwen vaker dan mannen om te klikken op Facebook advertenties, 85% van de vrouwen zich ergeren aan hun Facebook-vrienden, vrouwen gebruiken Facebook meer dan elke andere Android-app, Facebook voegt voormalige Stafchef van het Witte Huis aan boord Facebook voegt Netflix CEO aan de raad van bestuur

raad van bestuur van Facebook’s omvat momenteel de voormalige Witte Huis stafchef van Erskine Bowles, Netflix CEO Reed Hastings, durfkapitalist Marc Andreessen van Andreessen Horowitz, Jim Breyer van Accel Partners, The Washington Post Company voorzitter en CEO Donald E. Graham, Peter Thiel van Clarium kapitaal en Founders Fund, evenals Facebook mede-oprichter en CEO Mark Zuckerberg (voorzitter van de raad van bestuur).

Het feit dat een bedrijf zo groot als Facebook met een enorme wereldwijd bereik een alleenstaande vrouw op hun bord niet over is ronduit beschamend, “Ultraviolet medeoprichter Nita Chaudhary zei in een verklaring.” Facebook dankt zijn succes en maakt een ton van het geld af van zijn vrouwen gebruikers. Vrouwen zijn verantwoordelijk voor bijna tweederde van de delen die er op het terrein. Bovendien, vrouwen zijn goed voor meer dan 70% per dag fan activiteit op de site dat is een enorme bron van inkomsten voor het bedrijf. Facebook heeft een probleem en ze nodig hebben om het op te lossen voordat ze gaan publiek. Mark Zuckerberg moet voldoen aan zijn bedrijf mission statement en wijst ten minste één vrouw aan de raad vandaag.

Ultraviolet stuurde de volgende brief aan haar 300.000 leden

Beste vriend

Facebook heeft een probleem en je kunt hen helpen oplossen. Mark Zuckerberg schreef onlangs dat een deel van Facebook’s missie is om tools die zal helpen om het op te bouwen “direct ’empowerment’ van mensen, meer verantwoordelijkheid voor de ambtenaren en betere oplossingen voor enkele van de grootste problemen van onze tijd.” [1]

Helaas heeft Zuckerberg niet deze filosofie uit te breiden naar de manier waarop hij loopt zijn eigen bedrijf.

De meerderheid van de Facebook-gebruikers zijn vrouwen – 58%. [2] Vrouwen zijn ook verantwoordelijk voor 62% van de delen van wat er gebeurt op het netwerk en maken 71% van de dagelijkse ventilator activiteit op de site dat is een enorme bron van inkomsten voor Facebook. [3] Zynga goed voor $ 445.000.000 winst Facebook vorig jaar en heeft 60% vrouwelijke gebruikers. [4]

Maar in een paar weken, toen Facebook publiek gaat het zal geen enkele vrouw in de raad – een beslissing die niet alleen in strijd met Facebook’s eigen missie maar een die is ook gewoon slecht voor het bedrijfsleven.

Dat is waarom we de toetreding tot de Face It campagne en de lancering van een petitie aan te dringen Facebook om ten minste één vrouw uit te nodigen om de raad te sluiten voordat het publiek gaat. De ervaring leert dat Facebook cares veel over zijn merk en zal reageren op druk als genoeg van ons uit te spreken. En samen, ieder van ons hebben bewezen dat wanneer we actie samen te nemen, kunnen we een grote impact hebben. Kunt u zich aanmelden deze petitie vandaag zodat we het kunnen leveren aan Facebook en de media volgende week?

http://act.weareultraviolet.org/sign/facebook/

Niet hebben van een alleenstaande vrouw aan boord van Facebook heeft geen zin.

Hier is waarom: Bedrijven met vrouwen in het bestuur meer geld verdienen. Studies hebben aangetoond dat er een verband is tussen de planken met de vertegenwoordiging van vrouwen en een hoger rendement op de omzet, investeringen en het eigen vermogen. [5] En bedrijven met vrouwen in het bestuur beter functioneren. Studies hebben ook aangegeven dat vrouwen het verbeteren van de manieren waarop boards functie en beslissingen te nemen. [6]

Vrouwen zijn ook op grote schaal gezien als de toekomst van de tech industrie. Neem Pinterest als een voorbeeld, ze hebben alleen al een jaar en nu al één van de tien grootste sociale netwerkdiensten. Zij crediteren hun explosieve groei van hun 97% vrouwelijke gebruikers. [7]

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

Met een witte, mannelijke raad, Facebook is achter de curve.

Dit probleem is eenvoudig op te lossen – er zijn talloze gekwalificeerde vrouwen, en het is slim zaken om vrouwen aan boord van Facebook hebben. Maar Facebook is niet van plan om op te treden, tenzij er een protest.

We zijn het organiseren van een grote levering van deze verzoekschriften volgende week en een belangrijke mediacampagne om te gaan met haar. Maar we hebben uw stem met ons om dit te laten werken. Meld u vandaag.

http://act.weareultraviolet.org/sign/facebook/

Bedankt voor zich uit te spreken

#NAAM?

bronnen

1. Mark Zuckerberg’s Letter to Investors: ‘The Hacker Way,’ Wired, 1 februari 2012

2. Geen Women on Facebook Board toont White Male Influence, Bloomberg, 2 februari 2012

3. Waarom vrouwen Rule The Internet, TechCrunch, 20 maart 2011

4. Zynga is de moeite waard $ 445.000.000 aan Facebook, TechRadar, 2 februari 2012

5. Geen nieuws is slecht nieuws: Women’s Leadership Nog steeds vastgelopen in het Amerikaanse bedrijfsleven, Catalyst, 14 december 2011

6. Geen nieuws is slecht nieuws: Women’s Leadership Nog steeds vastgelopen in het Amerikaanse bedrijfsleven, Catalyst, 14 december 2011

7. Where The Ladies At? Pinterest. 2 Miljoen Daily Facebook-gebruikers, 97% van de fans zijn vrouwen, TechCrunch, 11 februari 2012

Twee maanden geleden, de California State Teachers ‘Retirement System vertelde Facebook dat een raad van bestuur van zeven leden is onaanvaardbaar, niet alleen omdat het klein is, maar omdat het beschikt over alleen mannen. Een week later, de Institutional Shareholder Services vertelde Facebook dat zijn mede-oprichter en CEO Mark Zuckerberg heeft te veel macht. Vorige maand heeft de Verenigde Staten Latijns-Amerikaanse Kamer van Koophandel toegejuicht Facebook voor het actualiseren van haar IPO indienen to-minderheid in handen banken nemen als verzekeraars.

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken