Witte Huis: VS moeten open source aangepaste code te hergebruiken, knippen verspild dev stimuleren

Het beleid is erop gericht om ervoor te zorgen alle agentschappen maken op maat ontwikkelde broncode breed beschikbaar voor hergebruik in de gehele overheid.

overheid IT

Hoe het Witte Huis ‘Opportunity Project’ wil open data gebruiken voor het verbeteren van de gemeenschappen (elaptopcomputer.com); Witte Huis om zijn eerste chief information security officer huren; Witte Huis duwen federale agentschappen om HTTPS-encryptie te nemen; Witte Huis voegt Snapchat haar sociale blitz

De Amerikaanse regering heeft een nieuwe federale beleid dat gericht is op meer instanties aan te moedigen om de bron te openen aangepaste code die ze hebben ontwikkeld gepubliceerd.

Digitale business, open source stichtingen – en hoe verwarrend belasting krijgt.

Het beleid, dat op maandag in een gezamenlijke nota van de Amerikaanse overheid CIO Tony Scott en chief overname officer Anne E Rung werd gelegd, vestigt de aandacht op het afval dat ontstaat wanneer agentschappen nagenoeg gelijk aan te schaffen, omdat andere instanties die niet hun code zichtbaar hebben gemaakt of ter beschikking.

In reactie op deze beperkingen op te delen is het beleid erop gericht om ervoor te zorgen alle agentschappen maken op maat ontwikkelde broncode breed beschikbaar voor hergebruik in de gehele overheid.

Om dit te bereiken, is de regering de invoering van een driejarige pilot die alle agentschappen inbedrijfstelling nieuwe aangepaste software om ten minste 20 procent van de code als open source vrij vereist.

Als de 20 procent minimum niet kan worden bereikt, zal de CIO van het agentschap moet zijn redenering uit te leggen aan het Witte Huis Office of Management and Budget. De overheid wil ook agentschappen om gegevens te verzamelen om de prestaties van de piloot te meten.

de memo staten “Enhanced hergebruik van op maat ontwikkelde code over de federale overheid kan aanzienlijke voordelen voor de Amerikaanse belastingbetaler, met inbegrip van het verminderen van de kosten voor herhaling dezelfde code en het verminderen van de federale vendor lock-in, hebben”.

Om meer hergebruik te ondersteunen, moeten de bureaus onderhandelen over de gegevens rechten voor eventuele nieuwe aangepaste code, alsmede de rechten op hergebruik en code over de regering te wijzigen.

Het beleid prioriteit ook hergebruiken via aanbestedingen. Agentschappen overweegt een nieuwe software-implementatie moet eerst beoordelen of een bestaand stuk software zal volstaan ​​en de voorkeur geven aan die oplossing. Als er geen geschikte optie om te hergebruiken, kunnen zij dan overwegen een commercieel product.

Pas na deze twee opties zijn uitgeput kan het agentschap overwegen de aankoop van op maat ontwikkelde code, en in die gevallen het agentschap moet dan de rechten die in overeenstemming zijn met de nieuwe hergebruik beleid van de overheid zijn te verkrijgen.

“Bureaus die in de contracten voor de aangepaste ontwikkeling van software treedt bij een minimum te verwerven en de rechten voldoende zijn om rijksbrede hergebruik van op maat ontwikkelde code, in staat af te dwingen” het beleid Staten.

Agentschappen moeten zorgen voor passende contract beheer en het gebruik van best practices om de volledige omvang van de rechten van de overheid veilig te stellen, inclusief maar niet beperkt tot het delen en gebruiken van de code met andere federale agentschappen.

Als onderdeel van het initiatief is de regering ook die bureaus een code inventaris te behouden om hergebruik te ondersteunen door andere instanties, evenals het maken van de inventarissen vindbaar op Code.gov.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

De weinige uitzonderingen op de nieuwe hergebruik beleid zijn onder meer delen van de broncode die is beperkt door een octrooi of intellectueel eigendomsrecht, het delen van code die de nationale veiligheid kunnen schaden of risico’s veroorzaken aan het bureau, of als de CIO gelooft dat het delen van de broncode zou indruisen tegen de nationale interesseren.

Hoewel niet verplicht, wordt het beleid stimuleert ook de broncode beschikbaar voor het grote publiek zonder enige beperkingen op hergebruik.

“Dit samenwerkingsverband sfeer kan het gemakkelijker maken om software peer review en security testen uit te voeren, om de bestaande oplossingen te hergebruiken en om technische kennis te delen. Bovendien, verkopers die deelnemen aan of concurreren voor toekomstig onderhoud of verbetering kan doen met volledige kennis van de onderliggende bron code, “verklaart zij.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september