Windows Phone en BlackBerry kop voor uitsterven, waardoor de smartphone markt Android en iOS

Het was ooit gehoopt dat de mobiele ecosysteem groot en levendig genoeg om een ​​heel aantal verschillende besturingssystemen ondersteunen zou zijn, maar de gegevens blijkt dat, net als bij de pc-ecosysteem, is er eigenlijk maar plaats voor twee grote spelers.

meer iphone nieuws

Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop; Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen; AirPod hoofdtelefoon een derde van de consumenten “betrokken; iPhone 7 Plus : 10 redenen om de Samsung Galaxy Note 7 halen in plaats; iPhone 7:? een brug apparaat voor het 10-jarig jubileum iPhone in 2017, Wat is de beste smartphone voor het krijgen van een signaal? Clue: Het is niet Apple’s iPhone

Volgens het laatste rapport van Gartner, heeft de bodem volledig gevallen uit van Windows Phone en BlackBerry-toestel zendingen in het afgelopen jaar. Een jaar geleden dingen waren niet geweldig, met Windows Phone en BlackBerry met een marktaandeel tijdens Q2 2015 van 2,5 en 0,3 procent respectievelijk, maar voor Q2 2016 waren deze respectievelijk gedaald tot 0,6 en 0,1 procent.

In reële termen, de overbrenging van Windows Phone-apparaten bedroeg 1.970.000 voor het kwartaal, met een BlackBerry op 400.000. Vergelijk dit met de 44,4 miljoen iOS-apparaten of 296.900.000 Android-smartphones in dezelfde periode verscheept, en je ziet hoe slecht het is.

In wezen zowel Windows Phone en BlackBerry zijn op weg naar uitsterven. Het is niet een kwestie van of dit gaat gebeuren, maar wanneer.

Dit heeft een aantal ernstige gevolgen voor de mobiele arena

Een interessante vraag om na te denken is dit – met slechts twee grote spelers in het spel, waar zal de naald tot rust komen? Op dit moment is de driemaandelijkse zendingen worden verdeeld ruwweg 85-13 tussen Android en iOS respectievelijk. Maar in het afgelopen jaar, Android heeft klom vier procentpunten, terwijl iOS daalde bijna twee punten. Ik voorspel dat in een jaar of zo zendingen zal negen zijn om één in het voordeel van Android.

Vanaf daar is het moeilijk om te voorspellen waar de dingen zullen gaan, maar we zouden een periode van stabiliteit te zien.

Hier is nog een vraag waard nadenken – is er nu ruimte voor een ander besturingssysteem?

Gezien de dominantie van de gevestigde spelers (niet vergeten dat, terwijl Apple heeft goed onder 20 procent van de zendingen, het erin slaagt om opscheppen meer dan 80 procent van de smartphone-winst), en hoe onmogelijk Microsoft vond het te breken in de markt, ondanks het gooien van massa’s van contant geld bij de poging, lijkt onwaarschijnlijk.

Het is onduidelijk wat Microsoft zou kunnen doen vanaf hier op in als het gaat om smartphones – maak de overstap naar Microsoft zou mijn gok zijn – maar proberen om opnieuw te breken in de markt lijkt net zoals het gooien van goed geld naar kwaad.

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

BlackBerry, zodra het topmerk voor de overheid en zakelijke smartphone-gebruikers, is in ernstige problemen, verergerd door het feit dat de overgang naar Android niet goed gaat.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

mobiele Microsoft’s plannen in duigen. Hoewel het niet zo slecht doet in relatie tot tablet verkopen, niet te zijn geweest in staat in te breken in de smartphone markt is waarschijnlijk totale mobiele groei belemmeren als gebruikers steeds meer kans om zich te vestigen op iOS of Android voor zowel tablets en smartphones.

De dood van Windows Phone en BlackBerry is goed nieuws voor Android, want dat is het platform profiteren het meest.

Binnen in de Samsung Galaxy Note 7; Lenovo onthult twee VR-ready Windows 10-powered desktop-pc’s; Intel’s snelste processor, komt deze herfst; Het is niet alleen Macs: Bijna alles Apple verkoopt is oud en muf, Hoe op te laden van uw smartphone met behulp van van een vriend smartphone; Transform Google Chrome in de ultieme browsen gereedschap

Mobiliteit, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen toch te verhogen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice