Welkom in de dystopische Internet of Things, aangedreven door en starring u

Terwijl de tech-industrie is op zoek naar verbonden huizen, auto’s en draagbare technologie voor nieuwe bronnen van winst, zijn critici nu al waarschuwen voor de veiligheid en privacy hoofdpijn vooruit.

Ik weet wat je gegeten laatste avondmaal: Wat huis sensoren zal onthullen over uw leven; CES 2015: De 4 trends om naar te kijken voor zakelijke professionals; Samsung op de CES 2015: Internet-of-Things is geen science fiction, maar ‘science feit; Five jaar tot het internet van de dingen aankomt? Daarom hoop ik dat het veel, veel langer

In een toespraak op de CES deze week in Las Vegas, de voorzitter van de Amerikaanse Federal Trade Commission Edith Ramirez waarschuwde dat door het inbedden van sensoren in elk object dat we omgaan met, en waardoor ze bijna alles wat we doen op te nemen, het internet van dingen zal overgeven een aantal moeilijke en nog onopgeloste vragen voor bedrijven en consumenten.

De opkomst van de objecten die zich verbinden met het internet – van auto’s tot het hart monitoren stoplichten – is het ontketenen van een golf van nieuwe mogelijkheden voor het verzamelen van gegevens, predictive analytics, en IT-automatisering. We bespreken hoe deze ontluikende oplossingen tik.

Ze zei dat terwijl het internet van de dingen heeft het potentieel voor enorme voordelen voor de consument, zijn er ook “significante privacy en veiligheid implicaties”, die het vertrouwen in de technologie kan ondermijnen. “Vertrouwen is net zo belangrijk voor het ontvangen door de consument adoptie van nieuwe ivd producten en diensten als een netwerkverbinding is om de functionaliteit van een ivd apparaat,” zei ze.

Ramirez zei bedrijven bouwen van ivd producten moet zich richten op de beveiliging, de hoeveelheid gegevens die ze verzamelen een minimum te beperken, en de consument meer bericht over de informatie die de apparaten verzamelen en hoe het wordt gebruikt.

Ramirez zei dat in de niet al te verre toekomst, veel, zo niet de meeste aspecten van ons dagelijks leven zal een digitaal spoor achter te laten.

“Die gegevens trove zal een schat van het openbaren van informatie die, wanneer ze samen gepatcht, zal een zeer persoonlijke en verrassend compleet beeld van ieder van ons aanwezig bevatten – een die informatie bevat over onze financiële situatie, onze gezondheid, onze religieuze voorkeuren, en onze familie en vrienden De introductie van sensoren en apparaten op dit moment intieme ruimtes -. net als onze huizen, auto’s en zelfs onze lichamen – brengt bijzondere uitdagingen, “zei ze.

De potentiële omvang van de gegevens die door ivd-apparaten betekent dat bedrijven kunnen analyse die niet mogelijk zou zijn, uit te voeren, “de mogelijkheid om extra gevoelig gevolgtrekkingen te maken en samen te stellen nog meer gedetailleerde profielen van het gedrag van consumenten,” waarschuwde ze.

“Zal de informatie stroomt in vanuit onze slimme auto’s, slimme apparaten, en slimme steden zwellen alleen de oceaan van big data die kan leiden tot informatie die moet worden gebruikt op een manier die in strijd is met de verwachtingen van de consument of de relatie met een bedrijf zijn? ‘ zij vroeg.

Ramirez schilderde een grimmig beeld van een verbonden wereld die door bedrijven kunnen worden gebruikt in onverwachte en ongewenste manieren.

Uw Smart TV en tablet kan bijhouden of je de geschiedenis kanaal of reality televisie te kijken, maar zal uw tv-kijkgedrag worden gedeeld met potentiële werkgevers of universiteiten? Zullen ze worden gedeeld met de gegevens makelaars, wie zal die nuggets samen met informatie door uw parkeerplaats beveiliging poort, je hart monitor, en uw smartphone verzameld te zetten?

Internet of Things veiligheid is onder de loep genomen als Apple verhuist naar haar smart home systeem in te voeren en Google werkt aan haar suite van web-enabled huishoudelijke apparaten uit te breiden.

“En zal deze informatie gebruikt worden om een ​​foto van jou dat je niet zult zien schilderen, maar dat anderen – mensen die beslissingen nemen over de vraag of u worden getoond advertenties voor biologisch voedsel of junk food, waar uw oproep naar de klantenservice wordt gerouteerd zou kunnen maken, en wat aanbiedingen van krediet en andere producten die u ontvangt? ” zij vroeg.

Het antwoord op al deze vragen is waarschijnlijk ‘ja’, tenzij consumenten en toezichthouders dwingen verandering: net als bij sociale netwerken een groot deel van de waarde die afkomstig is van ivd apparaten is waarschijnlijk in de gegevens die ze genereren over ons.

Veiligheid, Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get), veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid;? FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS gov’t ambtenaren

Ramirez merkte op: “En, zoals bedrijven gebruik maken van de enorme troves van gegevens die zijn gegenereerd door de aangesloten apparaten te segmenteren de consument om te bepalen welke producten worden verkocht aan hen, de prijzen die zij betalen, en het niveau van klantenservice die zij ontvangen, zal het verergeren van bestaande sociaal-economische ongelijkheid? We kunnen niet doorgaan op de weg in de richting van doordringende het verzamelen van gegevens zonder harde na te denken over al deze vragen. ”

Ze waarschuwde dat de kleinschaligheid en beperkte rekenkracht van een groot aantal aangesloten apparaten hun vermogen om encryptie en andere robuuste veiligheidsmaatregelen en gebruik zou kunnen remmen, omdat dergelijke apparaten effectief wegwerp zal zijn, kan het allemaal, maar onmogelijk om de software bij te werken of een effect toe te passen patch.

Ze zei dat bedrijven moeten een privacy of veiligheid risicobeoordeling uit te voeren als onderdeel van het ontwerpproces en test veiligheidsmaatregelen voordat producten te lanceren, en overwegen encryptie, met name voor de opslag en het transport van gevoelige informatie, zoals medische gegevens.

Ze zei ook dat bedrijven moeten het bedrag van de gegevens die zij verzamelen te beveiligen. “Consumenten weten, bijvoorbeeld dat een slimme thermostaat is het verzamelen van informatie over hun verwarming gewoonten, en dat een fitness-band is het verzamelen van gegevens over hun lichamelijke activiteit, maar zouden ze verwachten dat deze informatie die moet worden gedeeld met de gegevens makelaars of marketing bedrijven? Waarschijnlijk niet. ”

Verder lezen op het internet van de dingen

Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get)

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren