Visa zal biometrische EMV-specificatie in Zuid-Afrika te testen

Visa is het begin van een proof of concept studie in Zuid-Afrika een betalingen specificatie die biometrie gebruikt om chipkaart transacties te verifiëren testen. Absa Bank, een dochteronderneming van Barclays Africa Group, is van plan om de specificatie op vingerafdruklezers te gebruiken op geselecteerde geldautomaten in plaats van een PIN-code.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

De specificatie kan palm, stem, iris of gezicht biometrische gegevens mogelijk te maken, volgens Visa. Met vingerafdrukken, bijvoorbeeld, de technologie maakt het mogelijk een vingerafdruk om veilig door een biometrische lezer worden aanvaard, gecodeerd en vervolgens gevalideerd.

De technologie framework is ontworpen om te werken met de Europay, MasterCard, Visa (EMV) chip standaard om de wereldwijde interoperabiliteit te garanderen. Wat betekent dat, hoewel het proces is beperkt tot Zuid-Afrika, waar Visa pannen van het dak is gericht op het leveren van de bevolking gemakkelijker toegang tot banken, kon het uiteindelijk uit te breiden naar andere regio’s waar EMV wordt ondersteund.

En zoals we allemaal weten, de Amerikaanse migratie naar EMV-normen is om de hoek. Echter, Visa maakte geen uitbreidingsplannen meteen duidelijk.

Er is steeds meer vraag naar biometrie als een gemakkelijk en veilig alternatief voor handtekeningen of pincodes, vooral omdat biometrische technologieën betrouwbaardere en beschikbaar zijn gekomen “, zegt Mark Nelsen, SVP Risk Producten en BI voor Visa, in een verklaring.” Echter, om brede adoptie te ondersteunen, is het even belangrijk dat er oplossingen zijn schaalbaar en gebaseerd op open standaarden. Voortbouwend op de EMV-chip standaard voorziet in een gemeenschappelijke, interoperabele stichting, evenals stimuleert innovatie in geavanceerde biometrische oplossingen.

Voor nu lijkt het erop alsof use cases voor de specificatie worden beperkt tot alleen-chip enabled geldautomaten, maar het is niet moeilijk voor te stellen biometrie uiteindelijk trumping pincodes op het moment van verkoop.

Visa zei dat het plan om de technologie te bieden aan EMVCo, de wereldwijde technische organisatie die de EMV-specificaties beheert, verder te ontwikkelen en beheren van de standaard.

Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get)

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Veiligheid, Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get), veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid;? FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS gov’t ambtenaren