Verizon is de leidende bieder in deal om Yahoo te kopen

Verizon wordt gezegd dat bijna een deal om Yahoo te verwerven, Bloomberg gemeld op vrijdag.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Uiteraard is noch bedrijf commentaar op de speculaties, maar Bloomberg zei een aankondiging zou kunnen komen in de komende paar dagen. In juni werd Verizon zei dat de tweede ronde van het bieden voor het internet bedrijf, met een aanbod van ongeveer $ 3 miljard te zijn binnengekomen.

Yahoo is het onderwerp van de overname geruchten bleef de winst blijven dalen. Het bedrijf begon tippelen biedingen vijf maanden geleden.

Afgelopen kwartaal, het bedrijf zei dat het zou 15 procent van zijn personeelsbestand te snijden in een poging om terug te keren naar groei in de komende twee jaar.

In zijn meest recente winst rapport deze week, Yahoo zei dat het moest opschrijven $ 482m in de kosten in verband met Tumblr. Yahoo verwierf de sociaal-blogging service voor $ 1,1 miljard in 2013, maar de waarde is daalde met bijna tweederde.

Yahoo CEO Marissa Mayer zei weinig over een mogelijke verkoop op maandag – de termijn voor de definitieve aanbiedingen – maar vertelde investeerders het bedrijf is nog steeds de evaluatie van biedingen.

De deal zou zinvol zijn voor Verizon, die is opgebouwd van de infrastructuur, een advertentienetwerk, en een content platform die kunnen profiteren van Yahoo’s core-internet business.

Verizon opgepikt AOL vorig jaar in een deal ter waarde van $ 4,4 miljard.

: Maak kennis met de hacker die probeert in te breken Yahoo elke dag | Yahoo’s Polyvore kwetsbaar voor ImageMagick fout, ontvangt onderzoeker kleine beloning | voormalig interim CEO van Yahoo naar verluidt overweegt bod op kernactiva | Yahoo zoet verkoop deal met de veiling van 3000 patenten

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval