Toshiba eindigt overname van OCZ voor zijn SSD activa

OCZ heeft een naam voor zichzelf door de jaren heen met een aantal innovatieve PC-producten, van doe-het-gaming laptops om een ​​aantal van de eerste PCI Express solid-state drives, maar de laatste tijd worstelde uiteindelijk beweren faillissement vorige maand. Toshiba heeft echter komen tot de redding, waardoor – en nu de afronding – een overname bod dat OCZ SSD’s op de markt zal blijven.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal OCZ opereren als een nieuwe dochteronderneming, OCZ Storage Solutions, en doorgaan met haar drives in zowel de consumenten- en zakelijke markt te verkopen. Toshiba beweert dat het zijn NAND flash-geheugen kan combineren met de eigen controller technologie en software OCZ voor toekomstige producten.

De groei in de SSD-industrie blijft groeien, met sommige schattingen voorspellen dat, een derde van de gehele storage markt zal solid state gebaseerd in 2017. Die groei zal komen van de consument computing – of als onderdeel van, laptop opslag, of als a; doe-desktop add-on, evenals; enterprise applicaties.

OCZ heeft een goed beoordeeld line-up van schijven van de consument, met inbegrip van de Vector 150 (zie hierboven) en de Vertex serie. In de onderneming de ruimte, het heeft modellen zoals de Deneva 2 en de nieuwe Intrepid 3000. Toshiba hoopt te profiteren van deze producten, en het biedt waarschijnlijk een beetje gemoedsrust voor degenen die OCZ schijven in het verleden dat het bedrijf nog steeds bestaat hebt gekocht in een bepaalde vorm.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip