Standaard contracten te verhogen met een looptijd van cloud-producten ‘

Cloud contracten aanzienlijk verschillen van het verleden, die gebruikt worden om de klant kleverigheid te zorgen voor een vooraf bepaalde periode, Mayank Kapoor, datacenters en cloud computing-industrie analist van Frost & Sullivan’s ICT praktijk waargenomen.

Cloud contracten worden steeds vaker toegepast looptijd, met de belangrijkste verandering rond de levering van diensten, of de “relatie” tussen de klant en de cloud service provider, legde ze uit. Echter, de belangrijkste thema’s zijn nog steeds, veiligheid, privacy, service level, schaalbaarheid, data pensioen en de naleving van regelgeving, merkte ze.

Voor één, cloud service provider Avaya, vertelde de website Azië dat het nu werkt met klanten bij het definiëren en volledig inzicht in hun zakelijke behoeften met het oog op een passende oplossing te bieden.

“In de cloud ruimte, met zoveel permutaties te bieden, vinden we onszelf te werken met onze klanten om de meest geschikte strategie te definiëren voor hen, ongeacht wier diensten zijn betrokken,” Paul Chen, Asia-Pacific directeur van unified communications en technische operaties bij Avaya, gezegd.

Richard Wern, senior director van de regionale cloud computing bij Fujitsu Azië, overeengekomen, dat als de klanten beter te informeren over cloud computing worden, hebben ze meer zorgen dat ze wilden in hun inzet aan te pakken, zoals de schaalbaarheid en aanpasbaarheid. Dit heeft ook aangemoedigd klanten om een ​​grotere belangstelling voor het beheer van hun cloud en IT-infrastructuur te nemen, merkte hij op.

Grenzen in maatwerk, echter, ondanks de inspanningen van cloud service providers, zouden ze terug in hoeveel ze konden pas gehouden, volgens Ken Chia, associate principal bij advocatenkantoor Baker & Mckenzie.Wong & Leow.

Chia merkte op dat standaard contracten werden steeds meer als producten werd meer volwassen. De IT en communicatie advocaat vergeleek het om auto’s waar elke maker biedt verschillende modellen, waardoor er weinig ruimte voor onderhandeling en het veranderen van contractvoorwaarden, tenzij de klant meer te betalen om op maat te gaan.

Om de voordelen van schaalbaarheid en het nut inkoop van cloud-gebaseerde diensten, leveranciers zijn niet in staat om veel verschillende termen voor individuele klanten, Chia uitgelegd.

Waarnemers reageerden op de standpunten van de IT-leiders op de MIG Cloud Computing Executive Roundtable in Hong Kong vorige maand, die adviseerde het krijgen van juridisch advies aan de ‘kleine lettertjes’ in de cloud contracten gelezen als bedrijven kunnen worden onderworpen aan oneerlijke verkoop tactiek, verborgen kosten, latency en governance-kwesties die van invloed kunnen belangrijke IT-projecten. Klanten worden geconfronteerd problemen, omdat ze cloud contracten hebben ondertekend zonder gedegen onderzoek en begrip, Kapoor gewezen. Ze hebben niet in passende maatregelen en clausules om ervoor te zorgen dat dienstverleners betrekking hebben op alle hun diensten en kosten die zijn mondeling beloofd hebben gezet, legde ze uit,. Kleine en middelgrote bedrijven (MKB), in het bijzonder, niet juridisch advies vóór ondertekening zoeken wolk contracten en uiteindelijk worden gevangen in deze zaken, voegde ze eraan toe.

Hier zijn een aantal belangrijke gebieden kopers moeten de nodige zorgvuldigheid betrachten en kijk uit voor in de contracten, volgens Chia

1. “Compliant” producten; Kopers moeten begrijpen wat ze krijgen en of het geschikt is voor hen, Chia genoteerd.

Zo moet de financiële instellingen van Singapore de Monetary Authority of Singapore (MAS) voorgestelde richtlijnen te overwegen, noemde hij. De overheid lichaam dringt er bij financiële bedrijven om “zich bewust zijn van unieke eigenschappen en risico’s [van cloud computing] met name op het gebied van data-integriteit, de soevereiniteit vermengen, platform multi-tenancy, herstelbaarheid en vertrouwelijkheid alsmede juridische kwesties, zoals naleving van de regelgeving, controle en data offshoring ‘, herhaalde hij.

2. Portability, data locatie, het aanpakken van systeemstoringen; In overeenstemming met de belofte on-demand, self-service en snelle elasticiteit, moeten kopers ook in staat zijn om hun gegevens terug te krijgen en gebruik het op een ander platform net zo makkelijk als het krijgen op in de eerste plaats, Chia genoteerd.

Het is ook belangrijk om te weten waar de; data wordt verwerkt en opgeslagen, omdat de afnemers de implicaties voor de regelgeving en de verantwoordelijkheden van de grensoverschrijdende overdracht van gegevens moeten begrijpen, te beheren klassen van de gegevens die zich op de cloud, en stellen datatransmissie en opslagruimte, voegde hij eraan toe .

Kopers moeten service level agreements (SLA’s) te evalueren, gaan back-up cloud service providers (CSP’s) die dezelfde oplossing te hebben en te implementeren systeem monitoren van de beschikbaarheid en automatische cut-out gereedschappen, Chia vermeld.

3. Transparantie; Kopers moeten proberen om controle gerelateerde vragen in hun Request for Proposal (RFP) of due diligence, poging om de audit rechten in de contracten omvatten, vragen om berichten over veiligheid, beschikbaarheid en integriteit van de verwerking omvatten, Chia geadviseerd.

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Cloud, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE winkelhaken zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Fujitsu, voor een, heeft een Global Cloud Platform om transparantie te bieden voor haar klanten, Wern vertelde de website van Azië. Hij legde uit dat de omvang van het werk en service fee zal worden “duidelijk omschreven” en het platform heeft een ingebouwde billing engine, waardoor een self-service portal. Indien een klant configureren hun vereiste omgeving op het platform, zullen ze onmiddellijk worden voorzien voor een kostenberekening, hij toegevoegd.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid