SAPPHIRENow – HCM kansen al gemist?

De afgelopen dagen heb ik bezig met een levendige en interessante heen en weer met een aantal mensen binnen het SAP-ecosysteem rond vragen voor zowel SAP en de SuccessFactors management teams. Het mag dan ook geen verrassing dat, gezien dit de eerste SAP-mega-evenement sinds SAP SuccessFactors we allemaal willen weten wat de bedrijven zullen zeggen overgenomen. We hebben een aantal ideeën op basis van vertrouwelijke gesprekken tussen de bedrijven en de beïnvloeder groepen. We hebben blog posts te praten met de Q & A van wat de mensen in het veld willen horen. Sommige van deze vallen onder het label ‘strategie’, anderen vallen onder het label ‘functies.’ Anderen spreken dat alle belangrijke onderwerp, ‘wat zit er voor mij?

Het is geen geheim dat in het verwerven van SuccessFactors, SAP wilde twee doelen te bereiken: haar positie in de kern HR tegen nieuwe bedreigingen te beschermen terwijl het kopen van geloofwaardigheid als een wolk speler in een gebied waar het al competentie (dwz talent management), maar die klanten geschuwd vóór SuccessFactors en dergelijke. Het is ook geen geheim dat Lars Dalgaard, SuccessFactors CEO is de taak van het creëren van cloud unit SAP gegeven. Ik heb al gesproken over de fundamentele uitdagingen voor die inspanning.

In terug kanalen met SAP HR / HCM experts, heb ik voorgesteld dat veel heb nagedacht tactisch dan strategisch. Ik heb een uitleg over wat ik bedoel die kan worden verpakt in een woord voorzien ‘differentiatie.’ Ik maak me zorgen over het feit dat ik iets van iemand die probeert om niet echt hoor opnieuw verbeelden de toekomst van het bedrijf, laat staan ​​de toekomst van het werk. In plaats daarvan zie ik mensen te concentreren te veel op problemen rond integratie, overlapt, functionele roadmaps en onmiddellijke concurrerende bedreigingen. Terwijl al die dingen waard zijn antwoorden voor de korte termijn ze niet een gevoel van visie over te brengen voor de lange termijn dat de opkomende realiteit weerspiegelt. Daarin ligt een veel groter probleem te wachten om een ​​potentieel dodelijke klap voor SAP / SuccessFactors vermoedelijke plannen maken.

Als ik luister naar klanten uit alle maten van het bedrijf, kijk naar de heen en weer tussen concurrenten waar ze denken dat de bedreigingen te leggen is het gemakkelijk om te veronderstellen dat in HR / HCM, de oorlog voor het winnen van het bedrijfsleven grotendeels blijft tussen SAP en Oracle met Werkdag zijn die vervelende parvenu die snel wordt steeds meer een steen in de schoen van iedereen. Ik ben van mening dat de aandacht is misplaatst.

In Oliver Marks post op HR / HCM ‘ommuurde tuin’ Ik zag zowel een ontroering in zijn commentaar en een duidelijke waarschuwing voor de mega-leveranciers. In dit bericht Oliver heeft de botten van het beantwoorden van een vraag die ik heb gehoord en vroeg de jaren heen: ‘Waar zijn de echte bedreiging voor de gevestigde exploitanten? Hebben we ze nog niet gezien? ‘ De consensus antwoord is bijna altijd nee. Terwijl we types analist slim bastards zou kunnen zijn wanneer het proberen te begrijpen wat we al zien, hebben we niet altijd het antwoord voor de onzichtbare. Oliver’s post wijst ons in die richting. Hij zegt

Ondanks de gladde buitenkant afbeelding veel bedrijven voor zichzelf te creëren, de interne realiteit is typisch een lappendeken van technologieën gelaagd over de jaren sinds het begin van de enterprise computing door een opeenvolging van inwoners aan specifieke behoeften van het bedrijfsleven te dienen, zowel departmentally en in de hele organisatie. Veel van deze technologieën zijn duidelijk gemodelleerd op verouderde werk concepten en processen, maar de hele organisatie hangt samen rond tenured ideeën in het collectieve bewustzijn van de organisatie en de vorm. De resulterende kweek is niet anders dan de autonome groei van de ommuurde stad structuur boven, en je moet voelen voor de IT-professionals die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid en het houden van alles functioneert.

Dat is een ongemakkelijke assessment. Wat is het antwoord? Oliver draait om John Wookey, hij die de zalen van zowel Oracle en SAP heeft gelopen en die nu belast met iets fris bij Salesforce.com rond sociale en HCM opbouwen. Verwijzend naar een Wookey post op TLNT.com, Oliver quotes

… Als er een gebied dat wanhopig een sociaal model nodig heeft, is het HCM. People-centric systemen moeten bevorderen verbinding, de communicatie en samenwerking. Dat is de kern van de maatschappelijke onderneming.

Beschouw performance management, dat is een van de belangrijkste processen voor elk bedrijf. Performance management systemen zijn universeel gehaat. Waarom? Omdat ze maken het werk voor elke werknemer in het bedrijf, terwijl slechts dienen om HR-driven compliance processen voldoen. Ergens langs de weg bij de opbouw van deze systemen, hebben we ons gericht de kern ontwerp op de verkeerde probleem.

Wookey gaat dan verder met de grote lijnen van zijn plan voor performance management, die het hart van de SuccessFactors verhaal schetsen. Bij de herziening van zijn beoordeling en in het bijzonder rond zijn gepraat over user experience

Zij moeten boeiende, eenvoudig en leuk om te gebruiken zijn.

Ik kon het niet helpen, maar herinneren aan de UI’s die ik heb van zowel werkdag en SuccessFactors gezien. De meeste mensen die ik spreek met geloof dat de Werkdag UI / UX is een van de beste die ze hebben gezien in een lange tijd. Ik zeg het is ‘er steeds’ maar ik zou graag meer te zien. De SuccessFactors UI is mooi en evolueert langs lijnen die concurrerend zal worden om Werkdag na verloop van tijd. Maar het is de UX dat zuigt. Het herhalen van Wookey

Performance management systemen zijn universeel gehaat. Waarom? Omdat ze maken het werk voor elke werknemer in het bedrijf, terwijl slechts dienen om HR-driven compliance processen voldoen.

Hij gelooft dat er een middenweg waar de behoeften van de werknemers in de prachtige manieren kan worden voldaan, terwijl het voldoen aan de behoeften van de naleving en al die andere goede dingen. Oliver is niet zo van overtuigd

Soms bepaalde locatie HR binnen de Kowloon Walled City als infrastructuur onder alle bedrijf silo’s de, de realiteit is niet meteen duidelijk dat HR beperkingen zijn vaak de zwakste grondslagen van het gehele afbrokkelende social business gebouw, en rijp voor revisie.

En ik ook niet in het opnieuw uitvinden van HR-admin, Werkdag niet heeft gehad om zich zorgen over de problemen die Oliver zinspeelt omdat ze duidelijk zijn over wat ze doen: re-engineering van een functie iedereen heeft een hekel aan, maar op een manier die zowel de gebruikers voldoet en HR-admin. Ze geven HR wat ze nodig hebben en zijn comfortabel met tijdens het maken verdomd zeker gebruikers het systeem willen gebruiken via een betere ervaring. Maar – en dit is waar het interessant wordt – ze zijn solide partners met Salesforce.com.

Cloud; Salesforce voegt branchespecifieke Wave analytics app; Kunstmatige Intelligentie; Salesforce tips zijn AI masterplan, previews Einstein, Cloud, Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding; Big Data Analytics; Salesforce koopt BeyondCore: De toekomst van geavanceerde analyses is in context

Terwijl al het gepraat rond HR richt zich op de werkdag bedreiging, ik geloof dat de mega-leveranciers ontbreekt het punt. Wat ooit leek vreemd voor mij – het inhuren van John Wookey voor een gebied ver buiten competentie Salesforce.com’s – komt plotseling scherp in beeld. Hier is waarom.

Waar ik ook ga, wie ik ontmoet op de klant voorzijde, is het gebruikelijk voor mij om te horen over een deel van het bedrijf dat is met behulp van Salesforce.com.

Het maakt niet uit of het bedrijf is een 10 eenmanszaak of een bekend merk, kan ik bijna garanderen dat ik zal hetzelfde verhaal te horen. Salesforce is overal. Nu ontleden dat Wookey tegen de taak is belast te bereiken en je kunt snel zien hoe de dreigingen die vandaag de dag ongezien blijven liggen voor de hand en om de hoek. Het is wat Wookey doet met die enorme middelen Salesforce.com dat zal ons leren of het bedrijf werkelijk heeft het talent om opnieuw verbeelden niet re-ingenieur, HR / HCM langs de breuklijnen die Oliver ziet. Omdat Salesforce en Werkdag goed zijn uitgelijnd, is er geen reden waarom dit partnerschap niet mag bloeien en uitgegroeid tot de 1 + 1 = 3 powerhouse dat de gevestigde exploitanten in de tijd kantelt.

Natuurlijk SAP en Oracle zal watersnip weg te zeggen dat Wookey nooit een project bij beide plaatsen ingevuld en zo de kansen op succes zijn dicht bij nul. Zij zullen blijven zeggen dat CRM is tactisch en kan worden ontslagen omdat ze alleen hebben wat er nodig is om de strategische dingen te behandelen. Ik ben niet van die school. Ik zag een aantal van de uitdagingen Wookey geconfronteerd. Ik denk dat hij leidde een geweldige kans te krijgen SAP Sales OnDemand dicht te voltooien. Salesforce.com is een ander dier. Salesforce.com heeft opnieuw verbeeld samenwerking in het hart van zijn sociale bedrijfsfeest stuk.

Oliver is van mening dat

De slechte economie in de meeste delen van de planeet maskers een realiteit dat de oorlog om talent is nog nooit internationaal meer concurrerend zijn. Dat talent is meestal meer wendbaar en verbonden dan ooit tevoren, en is heel anders dan backoffices gebruikt om te worstelen met digitaal supercharged stromen van documenten en archiefkasten. Oude paradigma toegewezen aan moderne technologieën hebben de neiging om informatie log files, die een van de onderscheidende factoren voor de kwaliteit van -of anders te creëren – van de bedrijfsprestaties.

Goed nieuws voor SuccessFactors? Niet zo snel. Hij gaat verder

In tegenstelling tot de ontmanteling van de Kowloon Walled City, zal er geen ‘big bang’ culturele rip en vervang over het hele bedrijfsleven. Wat gebeurt er bij een toenemende snelheid is evolutionaire verandering, en de human resources uitvoerende functie moet van te voren deze golf te blijven aan de kern te worden – of het risico te worden ondergebracht in een nieuwe golf van chaotische versnippering over meerdere silo’s.

Als ervaringsgerichte gebaseerd denken Oliver’s zinvol is om je dan dat moet een bron van opluchting voor SAP / SuccessFactors zijn. Ik denk niet dat het speelt op die manier.

Gezien wat we weten over Salesforce.com’s meedogenloos en gerichte benadering van marketing, kan het alleen een kwestie van tijd zijn voordat Wookey wandelingen in het kantoor van Marc Benioff met de eerste vruchten van zijn arbeid verbonden met het nieuws dat hij de marketing go knop kan raken. Dat kan zo snel gebeuren als Dreamforce.

In de tussentijd moeten we wachten nog een paar dagen om te zien welke richting SAP / SuccessFactors nemen. Als het een stevige erkenning van de hierboven genoemde onderwerpen niet vertegenwoordigt dan zal het een #fail op visie. Sommige collega’s zeggen dat SAP is altijd lang op de visie en korte bij aflevering. Ik denk dat dit een gelegenheid waar ze absoluut vet over de visie zou moeten zijn als ze zijn om klanten te prikkelen te geloven dat de SAP / SuccessFactors combinatie is niet alleen een kans om meer dingen geselen, maar het adres van de waarde op basis van de problemen van de bedrijven die ik spreek met worstelen . En dat alles zonder onderbreking. Het zal een handige truc zijn als ze kunnen verwoorden, dat laat staan ​​trek het uit.

Salesforce voegt branchespecifieke Wave analytics app

Salesforce tips zijn AI masterplan, previews Einstein

Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding

Salesforce kopen BeyondCore: De toekomst van geavanceerde analyses is in context