Salesforce.com, VMware partnerschap waarschijnlijk draaien rond Zimbra

Salesforce.com en VMware zijn klaar om hun VMforce partnerschap op dinsdag en analisten wedden het partnerschap zal draaien rond Zimbra, de e-mail en collaboration suite onthullen.

Analisten zeggen dat de financiële impact van de VMware, Salesforce.com samenwerking is waarschijnlijk verwaarloosbaar zijn. Strategisch, kan de VMforce partnerschap interessanter.

Global Equities analist Trip Chowdhry zei dat de mogelijke combinatie van Saleforce.com onlangs verworven Jigsaw, Zimbra en CRM kan een geduchte concurrent van Google en Microsoft zijn. Het is mogelijk dat Salesforce.com veel zal spreken over contextuele applicaties en functies — iets Zoho is pitching ook.

Chowdhry opgemerkt dat Salesforce.com werkt samen met VMware Zimbra deels als een defensieve maatregel. In maart, zet Google haar Apps Marketplace, waar GMail is de belangrijkste hub voor andere toepassingen. Microsoft is ook ingesteld op Salesforce.com vechten met zijn Azure Cloud, die samen zal binden CRM, Windows Live, SharePoint en Office moloch. Microsoft brengt zijn Exchange en Outlook installed base naar de cloud partij.

Inderdaad, zou je kunnen zeggen dat Salesforce.com is kwetsbaar zonder grote e-mail en samenwerking partnerschap.

Cowen & Co. analist Peter Goldmacher legt de Zimbra hoek in een research note

Het is onze overtuiging dat de meest waarschijnlijke partnerschap tussen de twee bedrijven zal draaien rond Zimbra, de open source, on-demand e-mail en collaboration suite VMware gekocht van Yahoo. We vermoeden dat de praktische gevolgen zal underwhelming zijn. We het ten zeerste betwijfelen dat Salesforce.com herhalingen gaat om aanzienlijke energie te steken achter een evangelische verkoop aan verdringen Microsoft of Gmail als de mogelijkheid om de kern van CRM-product te verkopen is zo veel gemakkelijker en meer rendabel. Omgekeerd, betwijfelen we VMware herhalingen zijn van plan om veel energie gestoken in het verkopen van een geïntegreerde Zimbra / CRM-oplossing wanneer ze nauwelijks kunnen omgaan met alle inkomende gesprekken te vragen voor servervirtualisatie. Terwijl Zimbra geeft de twee bedrijven perifere overlap, het is niet het gemeenschappelijk belang dat belangrijke partnerships zijn gemaakt van. Echter, als de samenwerking rond Zimbra, kan het aantal beleggers dat een geïntegreerde CRM / webgebaseerde Office partnerschap niet werd geslagen met Google te verrassen, lang gespeculeerd op een mogelijke koper van CRM zijn.

Goldmacher voegde eraan toe dat het mogelijk is dat de Salesforce.com-VMware partnerschap zal draaien rond SpringSource, waardoor bedrijven aan de Java-applicatie levenscyclus te beheren. SpringSource op de top van Force.com kon Java-ontwikkelaars geven de mogelijkheid om applicaties op de top van Force.com schrijven zonder het gebruik van Apex, taalontwikkeling Salesforce.com’s. Een SpringSource-centered deal zou toestaan ​​VMware en Salesforce.com een ​​platform as a service spelen om rivaal Google, Amazon Web Services en Microsoft Azure te creëren, zei Goldmacher.

Inderdaad kan een SpringSource centraal deal nodig. Microsoft’s Azure is vooral gericht at.Net ontwikkelaars, maar bouwt in haken aan Java, PHP en andere talen te overbruggen.

In ieder geval, de kansen lijken de voorkeur te geven dat Salesforce.com is op zoek naar VMware af te weren toegenomen concurrentie.

Cloud oorlogen

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Review: Google Apps Marketplace goed gevuld, benadrukt ecosysteem; Microsoft pronkt met een andere Java-implementatie optie voor Windows Azure; Wat is het volgende voor Microsoft’s cloud-gehoste business suite; Zoho CEO Sridhar Vembu:? Het streven naar ‘contextual super apps; Salesforce.com ramps Chatter beta, lanceert social enterprise app uitwisseling

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september