Recht om te worden vergeten, een jaar na dato: Google verwerkt bijna één miljoen banden

Europa’s recht om te worden vergeten uitspraak is bijna een jaar oud. Sinds de uitspraak werd overgeleverd in mei, hebben de EU-inwoners van Google gevraagd om iets minder dan een miljoen links van de resultaten te verwijderen.

Het Europese Hof van Justitie landmark privacy uitspraak in 2014, die bekend staat als het ‘recht om vergeten te worden’, gemaakt zoekmachines die verantwoordelijk is voor de gegevens die zij verwerken. Bepaald dat individuen zou kunnen vragen voor zoekmachines om bepaalde schakels uit de resultaten van zoekopdrachten te verwijderen voor hun namen, als de links leiden tot materiaal dat is verouderd, overdreven, of irrelevant.

Google zei dinsdag dat net iets meer dan 250.000 verzoeken van de Europeanen te vragen het bedrijf te herzien 920.258 banden uit de zoekresultaten, omdat de uitspraak van kracht werd heeft ontvangen.

Een recente ‘recht om vergeten te worden’ case bij het Europees Hof van Justitie heeft opengesteld de sluizen voor verzoeken om gegevens te begraven. Wie moet beslissen wanneer deze eisen legitiem zijn?

Google’s dominantie van de search markt in Europa is het liet schouders het grootste deel van de verzoeken. Het moet beslissen of de aanvragen zijn geldig is of niet naargelang het uitzicht van de inhoud gekoppeld aan als “ontoereikend, irrelevant of niet langer relevant, of buitensporig in verhouding tot de doeleinden waarvoor zij werden verwerkt en in het licht van de tijd die heeft verlopen “.

Als mensen het niet eens met de beslissing van Google, kunnen ze hun verzoek te verwijzen naar een nationale autoriteit voor gegevensbescherming, die vervolgens kan nemen de zaak met Google om een ​​definitief besluit te komen.

Volgens transparantieverslag van Google, is nu verwijderd 321.543 URL’s uit de zoekresultaten naar namen van mensen, wat neerkomt op 41,3 procent van alle aanvragen geëvalueerd. Echter, zijn rapport niet het aantal aanvragen nog in behandeling. Cijfers die vandaag geciteerd door de Wall Street Journal geven 15 procent van de links zijn nog in behandeling.

Op een conferentie in Berlijn deze week, Google’s wereldwijde privacy raadsman Peter Fleischer gaf een indicatie van hoe het bedrijf beslissingen neemt, beweren zij haar best doet om een ​​rol “we nooit gevraagd om te spelen – en willen niet te spelen” spelen, de WSJ gezegd.

Verzoeken of ingediend via online formulier van Google of per post, eerst naar een groot team van advocaten, paralegals, en ingenieurs, aldus Fleischer. Dat komt neer op “tientallen” van mensen, voornamelijk werkzaam in Dublin het kantoor van Google.

In alle gevallen gaat om een ​​stemming door de Google-medewerkers, en terwijl gemakkelijke gevallen worden behandeld snel, zijn hardere verwezen naar een senior Google panel, soms met de hulp van externe juristen die gespecialiseerd zijn in het veld.

Volgens Fleischer, Google bereikt vaak consensus over beslissingen, maar op sommige gevallen “zijn we heftig verdeeld”.

Forget.me, een website die verzoeken zich onderwerpt aan alle zoekmachines ten behoeve van de gebruikers, zegt het aantal URL’s naar Google gestuurd ter beoordeling naar buiten is taps in de afgelopen maanden.

Recht om te worden vergeten mag niet verder gaan dan Europa, zegt adviesraad van Google, recht om te worden vergeten: Nu is het niet alleen Europa dat te vergeten, Do we echt hebben het recht om te worden vergeten; Amerikaanse consument groep vraagt ​​Google om te importeren in Europa? recht om te worden vergeten; Frans ‘recht om te worden vergeten “besluit neemt koppeling verwijdering buiten Europa; verleent Google een derde van’ recht om te worden vergeten” verzoeken

In de eerste drie maanden, werd het indienen van een gemiddelde van 1.500 aanvragen per dag, dat nu is gedaald tot 500 per dag. Sinds 24 juni wordt deze doorgestuurd 61.753 URL’s naar Google.

eigen cijfers van Google’s wijzen ook op een vertraging in het aantal verzoeken die zij ontvangt. In de eerste zes maanden van het nemen van aanvragen, ontving 144.907 ten opzichte van 108.710 in de laatste zes maanden. De jury beoordeelde bijna 500.000 URL’s in de eerste zes maanden, en nog eens 420.000 URL’s in het tweede halfjaar.

Google is sneller bij de behandeling van verzoeken te worden, volgens Forget.me de cijfers: in juni 2014 duurde 56 dagen om een ​​requestion verwerken, maar in maart dit jaar dat cijfer gedaald tot 16 dagen.

Google zegt ook ‘nee’ vaker. In juni vorig jaar daalde 43 procent van de aanvragen, maar sinds oktober weigerde ongeveer 70 procent van de aanvragen.

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

De overgrote meerderheid van de verzoeken (58,7 procent) zorg “inbreuk op de privacy”, aldus Forget.me, terwijl “schade aan de reputatie” is goed voor 11,2 procent van de aanvragen.

De meest weigerde verzoeken zijn die gelabeld als ‘betreft uw professionele activiteit “, die samen 26 procent van het totaal.

het recht om te worden vergeten

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer