Quickflix vraagt ​​Stan tot AU $ 11.7m “schuld” te herstructureren

Australische abonnement video-on-demand (SVOD) bedrijf Quickflix is ​​op zoek naar de aflosbare preferente aandelen (RPS) die eigendom zijn van rivaliserende streaming service provider Stan herstructureren in een poging om te blijven concurreren in de sector.

Stan, een joint venture van Nine Entertainment en Fairfax Media, nam eigendom van de Quickflix RPS in juli 2014, toen Negen de aandelen van HBO overgenomen voor een onbekend bedrag. HBO was de RPS door Quickflix maart 2011 uitgegeven tijdens hun commerciële relatie.

In een verklaring aan de Australian Securities Exchange [PDF] (ASX), Quickflix legde uit dat Stan’s RPS, hoewel juridisch een eigen vermogen, worden geboekt als schuld ten bedrage van AU $ 11.653.329 als gevolg van boekhoudkundige normen.

RPS overtreffen gewone aandelen in termen van dividenden en kapitaal rendement, wat betekent dat Quickflix is ​​het hebben problemen bij het aantrekken van investeerders, terwijl de RPS is in het verlengde.

Als gevolg van kelderende klantnummers en de dalende verkoop, kan Quickflix niet aflossing van RPS Stan’s te financieren, hetzij.

“Het bestaan ​​van dit recht is een belangrijke belemmering voor inkomende beleggers. De raad van bestuur en haar adviseurs dan ook van mening dat het veiligstellen van noodzakelijke steun van beleggers naar een eigen vermogen te verhogen, met inbegrip van een aanbieding aan bestaande aandeelhouders, is waarschijnlijk afhankelijk van Stan akkoord te gaan met de herstructurering te zijn RPS, “legde Quickflix.

Om haar herstructurering vooruitgang en nieuw kapitaal aan te trekken, is Quickflix daarom streven naar een akkoord te bereiken met Stan de onmiddellijke herstructurering van de RPS.

Quickflix zei ook dat het succesvol is geweest bij de herstructurering van haar verplichtingen met content providers met meer dan AU $ 7.500.000, alsmede het verminderen van de operationele kosten. Het bedrijf voegde eraan toe dat hij zal proberen om haar klantenbestand “door middel van transacties met complementaire bedrijven, waaronder die in de inhoud, digitale consumentenproducten, e-commerce en technologie sectoren” uit te breiden.

De streaming-dienst wil zijn aanbod op “niche content” te heroriënteren, maar zei dat het moet nieuw kapitaal om dit te financieren veilig te stellen.

Eind december had Quickflix het herstel van AU $ 7.000.000 in de schuld door middel van licentieovereenkomsten met “grote” studios, helpen de worstelende streaming-dienst te blijven concurreren met Netflix, Presto en Stan aangekondigd.

Volgens Quickflix, werden haar resterende SVOD betalingsverplichtingen geherstructureerd, met “bepaalde royalty betalingen” te zijn gebaseerd op de omzet gemaakt van 1 juli 2016. Het bedrijf ook ingestemd met meer dan 51 miljoen opties uit te geven gewone aandelen aan niet-uitoefenbaar tot zijn 31 oktober 2018.

Quickflix’s herstructureren programma zag het bedrijf te bereiken AU $ 1.700.000 per jaar aan kostenbesparingen door storten 20 procent van zijn personeelsbestand.

Een andere AU $ 2,3 miljoen per jaar aan besparingen gerealiseerd door het aanpassen van content management van het bedrijf, tech ontwikkeling en infrastructuur, corporate overhead, call center ondersteuning en marketing processen.

“Sinds de start van het programma, heeft het bedrijf personeelsbestand verminderd met meer dan 20 procent, wat een 33 procent reductie van de personeelskosten heeft opgeleverd, of meer dan AU $ 1.700.000 per jaar een keer compleet,” aldus het bedrijf.

Quickflix ook deals gesloten met streaming diensten in de APAC regio om meer klanten aan boord te brengen.

Vorige maand, Quickflix kondigde zijn het tweede trimester resultaten voor FY16, het onthullen van een 35 procent jaar-op-jaar daling van de inkomsten van de klant, vanaf AU $ 5 miljoen in december 2014 tot slechts AU $ 3.300.000 aan het einde van december 2015.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Quickflix bleef ook klanten in de loop van het kwartaal te verliezen, als het einde van december, Quickflix totale klantenbasis daalde met 26 procent jaar op jaar, van 136.670 tot 101.195 klanten. De totale betalende klanten op dezelfde manier daalde met 21,6 procent, van de 117.106 in hetzelfde kwartaal een jaar eerder tot slechts 91.817.

Het verloor 7.856 klanten in de loop van het kwartaal.

De totale inkomsten voor het kwartaal bedroeg AU $ 3.900.000, met inbegrip van een onderzoek en ontwikkeling fiscale korting van AU $ 0,6 miljoen.

Netto operationele en investeren kasuitstroom bedroeg negatieve AU $ 180.000, met operationele en investeringsactiviteiten kosten een stijging van 2,6 procent op kwartaalbasis, tot AU $ 4.100.000.

De gemiddelde maandelijkse inkomsten per betalende klant bedroeg AU $ 10,54, een daling van 7 procent ten opzichte van het vorige kwartaal AU $ 11,39, en een daling van 20 procent ten opzichte van de AU $ 13,12 gerapporteerd tijdens dezelfde periode het jaar vorige.

Het had eerder toegeschreven zijn klant verliezen voor de lancering van Netflix in Australië en Nieuw-Zeeland, met name vanwege deals met telco’s Optus en iiNet om ongelimiteerde toegang tot Netflix bieden. Optus biedt nu ook ongelimiteerde toegang tot Stan.

De Australische Communicatie en Media Autoriteit (ACMA) schat dat met ingang van juni 2015, Netflix Australië heeft 2,5 miljoen gebruikers.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice