De netbook kan dood zijn, maar er is geen ontkomen aan zijn erfenis

De netbook was de eerste echte heruitvinding van de pc, omdat de laptop, maar in de laatste paar jaar de form factor is de verkoop van minder en minder goed en minder fabrikanten zijn bereid om de apparaten bieden geweest.

In een stuk meer dan bij The Guardian, heeft Charles Arthur tijd een beroep op de mini-laptops, en wie kan hem dat kwalijk nemen? Het lijkt zeker dat de dag van de netbook is bijna voorbij.

Ik herinner me dat het krijgen van een van de eerste netbooks toen ze een half dozijn jaar geleden of zo kwam naar buiten en zijn enorm enthousiast over de mogelijkheden van een dergelijke goedkope en uiterst draagbare computer apparaat.

Goedkoper, lichter en sneller dan de laptops die hen voorafgegaan – Ik was er vrij zeker van netbooks zou de wereld overnemen. En toch, binnen een paar jaar, ze hebben allemaal maar verdwenen uit tech industrie roadmaps.

Denken over, waarom de netbook een nachtkaars uit, ben ik denken aan die oude Henry Ford citaat: “Als ik mensen wat ze wilden had gevraagd, zouden ze ‘snellere paarden’ gezegd.

En dat is precies wat de netbook is – een sneller paard.

Of liever gezegd, een kleiner, lichter en enigszins underpowered paard dat je zou kunnen passen in een jaszak. Het is wat we dachten dat we wilden, niet wat we echt nodig.

Dat komt omdat na die eerste roes van opwinding, werd al snel duidelijk dat, voor mij althans, netbooks had nog steeds het grootste deel van de nadelen van de laptops ze moesten vervangen.

Ja, ze zijn sneller op te starten – maar niet snel genoeg voor mij om te klep open voor direct gebruik. De ondermaatse toetsenbord snel maakte het typen van een irritatie, en het gebrek aan voeding en geheugen werd razend als ik had verwacht van een netbook te gedragen als een laptop – zelfs bij een derde van de prijs.

Het blijkt dat we niet willen dat een kleinere laptop, wilden we een heel ander apparaat.

Een die voortdurend werd aangesloten op het internet, altijd aan, goedkoop en kan gemakkelijk passen in een zak – ook wel bekend als een smartphone.

De vloed van converteerbare tablets en ultrabooks op de IFA toont we gaan door middel van een creatieve hausse in de evolutie van de PC. Er zijn vele opties die er zijn – welke zal trekken in de kopers?

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Wat we echt willen

Inderdaad, vanaf de dag kreeg ik een smartphone, de netbook zat in een bureaula, dat is waar (ik neem aan) is het nog steeds vandaag.

En toen kwam tabletten – vooral de goedkopere Android-apparaten – te dweilen alle tech kopers de die nog iets groter dan een smartphone wilde.

De leeftijd van de netbook eindigde even plotseling als het begonnen was. Het lot van netbooks moet worden ingesteld tegen de achtergrond van een pc-industrie wanhopig proberen om zichzelf opnieuw uit te vinden als we het geloof verliezen in de PC als de standaard (of zelfs dominant) apparaat dat we gebruiken.

De netbook was een van de eerste symptomen, of misschien zelfs veroorzaakt, van die fragmentatie, die nog steeds pc-makers te haspelen (Ed Bott heeft; een goede kijk op deze, nu fabrikanten zijn hard aan het werk aan nieuwe vormfactoren – film; phablets; raar hybriden; – prijspunten en laptop opvolgers.

En terwijl de netbook tijdperk bijna voorbij is, goedkoop, licht en verrassend krachtige hardware is op grotere schaal beschikbaar dan ooit. En er zijn tal van kleinere, lichtere notebooks rond voor degenen die graag de form factor.

Kijkend naar de toekomst, zoiets als de, Chromebook, toont misschien wel de volgende evolutie van de PC in een lichtgewicht, constant verbonden apparaat – de soort dingen wilde ik de netbook zijn.

Bijgevolg is de erfenis en de impact van de netbook leeft voort in de apparaten die we vandaag de dag gebruiken, en zal in de toekomst gebruiken – of een bedrijf kiest om hun producten op de markt onder dat label weer, of niet.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro