De $ 99 Android laptop: Smartphone-powered Superbook om volgend jaar het schip na $ 3m Kickstarter succes

Voor $ 99, zal de Superbook laten u uw Android-smartphone gebruiken in een laptop.

Een project om een ​​$ 99 kit die een Android-smartphone kan veranderen in een laptop bijna $ 3m op Kickstarter heeft beveiligd te maken.

Google CEO Sundar Pichai ziet de wereld de overgang van een mobiele eerste kunstmatige intelligentie eerste.

Meer dan 16.000 donateurs toegezegd geld aan de Andronium Superbook, een 11-inch laptop met een high-definition scherm en 10 uur levensduur van de batterij die wordt aangedreven door een USB- verbonden Android-smartphone te ondersteunen.

Andronium verpakt zijn Kickstarter-campagne op zaterdag, $ 2.95m te hebben beveiligd tegen 16.732 supporters, waardoor het een van de meest gefinancierde computer hardware projecten op Kickstarter.

De Superbook is voorzien van een trackpad, toetsenbord, een 11,6-inch high-definition scherm, een batterij met 10 uur het leven, evenals Type C USB en Micro-USB-poorten. Aangezien de verwerking en opslag worden door de bijgevoegde Android smartphone, de Superbook kan afzien vele componenten die anders zouden drijven de kosten van een laptop.

Het enige dat nodig is om een ​​Superbook up and running is een Android-smartphone met de Andronium OS app geïnstalleerd, die vervolgens naar de laptop shell is aangesloten via USB. Zodra de twee zijn verbonden, op de smartphone de bevoegdheden van de laptop, waardoor meerdere apps tegelijk worden gebruikt op een geëmuleerde Windows-bureaublad gebruikersinterface.

In de loop van de campagne, die van start ging in juli, de Superbook passeerden een aantal stretch doelen die mogen Andronium te committeren aan een eindproduct met een grotere batterij, verlichte toetsen, en een extra optie voor een 1080p display. Elk apparaat wordt ook geleverd met een carbon fiber huid.

De Superbook werkt ook met een aantal andere dan Android-telefoons, inclusief ondersteuning voor het aansluiten van het apparaat op een Raspberry Pi andere apparaten. Als alternatief, kan het functioneren als een tweede beeldscherm voor een Microsoft Surface, een Mac of een pc-stick.

Het succes van de campagne toont een honger naar goedkope hardware die de kracht van een smartphone met een desktop pc ervaring te bieden kunnen benutten. Microsoft hoopt te profiteren van deze vraag met Continuum, een Windows 10-functie die sommige telefoons in staat stelt om zich te gedragen als een desktop eenmaal aangesloten op een groter scherm. Het probleem is natuurlijk dat er maar weinig over een Windows Phone.

Nu is de vraag is of Andronium daadwerkelijk kan leveren op zijn belofte. Het bedrijf demonstreerde haar technologie op MWC eerder dit jaar, maar nu, met $ 3m in rug, is het nemen van extra Android ingenieurs te helpen voldoen aan de doelstelling van de scheepvaart duizenden Superbooks in januari en februari volgend jaar.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Android laptops: Als je het bouwen, zullen ze niet gekomen, Laptop dock voor Android: The $ 99 Superbook; Voer een Android-desktop op bijna elke computer, Hoe kunt u uw Android-apparaat spiegelen op uw pc met gemak (elaptopcomputer.com); Google bold Android spelen op de mobiele en laptop markten domineren (elaptopcomputer.com)

Android laptops

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test