SAP’s Q4 beter dan verwacht: HANA, mobiele verkoop aangeprezen

SAP zei dat het vierde kwartaal zal komen in beter dan verwacht als nieuwe initiatieven zoals HANA — het bedrijf in-memory analytics systeem — en mobiele software toonde solide vooruitgang.

De enterprise applicaties software reus zei omzet in het vierde kwartaal zullen in te checken op euro 4,5 miljoen. Wall Street was op zoek naar euro 4470000000. Software omzet steeg met 16 procent in het vierde kwartaal ten opzichte van een jaar geleden en software gerelateerde diensten omzet steeg met 14 procent.

In een verklaring, SAP aangeprezen haar HANA-software, die 2011 een omzet van 160 miljoen euro, ruim boven het doel van 100 miljoen euro van het bedrijf geleverd. Mobiele oplossingen — Sybase voor het grootste deel — hadden 2.011 omzet topping doelwitten van euro 100 miljoen. Bill McDermott en Jim Hagemann Snabe, co-CEO’s van SAP, voegde eraan toe dat het bedrijf zag “een tweecijferige groei in alle regio’s” voor 2011.

Operationele winst en marges voor SAP werden getroffen door het besluit van het bedrijf om de verkoop en marketing personeelsbestand te verhogen met 500 full-time medewerkers. Totale personeelsbestand voor SAP steeg met 1.200 in het vierde kwartaal ten opzichte van het derde kwartaal.

Voor 2011, SAP had een omzet van euro 14230000000, een stijging van 14 procent ten opzichte van een jaar geleden.

SAP meldt volledige resultaten 25 januari

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro