Dus je hebt een app idee en wil een bajillion geld te verdienen

Reader Ron stuurde me een e-mail onlangs. Hij vraagt: “Ik weet dat je een miljoen mensen vragen u dit, en een iegelijk, die vraagt ​​is zeker dat ze de volgende beste ding. Ik ben een eenvoudige niet-tech vent, en ik heb een idee dat al had moeten zijn elke telefoon gemaakt. ik heb niet veel geld hebben, ik ben een ex-marinier die nu werkt in de rechtshandhaving, maar ik weet zeker dat als de app is gemaakt, Apple en Android beide zal willen het deel uit van te maken de standaard functies van de telefoon. ”

Whoa, er Tijger! Laten we een stap terug voor een minuut.

Ik krijg deze vraag. Veel. Ron schrijft naar aanleiding van mijn artikel, ware bekentenissen van een voormalige iPhone-ontwikkelaar. Ik publiceerde zo slecht jongen terug in 2012 en het gedetailleerd een aantal van mijn ervaringen als erg lui iPhone-ontwikkelaar.

Gewoon om samen te vatten: Ik heb al een maand bezig ontwikkeling, kreeg ik in de app store ongeveer 35 dagen in zijn bestaan, schreef ik veertig heel dom apps, ik heb absoluut geen marketing (helemaal niet), en maakte ongeveer $ 7K over de levensduur van de produkten.

Terwijl ik een product producent decennia geweest, was ik een zeer low-key app-ontwikkelaar. Ik vond het niet zo heel veel plezier, en het was een side-project te krijgen om apps zoals apps werden steeds een ‘ding’ te leren kennen.

In elk geval is de applicatie markt is nu anders. Toen ik mijn apps gelanceerd, waren er 25.000 apps totaal. En dat was een stuk. Nu zijn er iets meer dan 1,2 miljoen in elk van de Apple en Google Play winkels. Dat is veel concurrentie.

Die nummers ook het spook van zoiets als een raise “vindbaarheid uitdaging.” Met andere woorden, hoe zullen de mensen uw app te vinden? Let op, ik heb nog niet eens gehad over de vraag of het doen van een app is economisch levensvatbaar is, of dat het gebrek aan technische vaardigheden is een probleem. Ik vraag een fundamentele vraag: hoe zal gebruikers vinden dit ding?

Hier is een hint. Als uw antwoord is zoiets als: “Mijn idee is zo groot, het zal alleen worden gevonden door zichzelf,” kun je beter een Instagram-up van uw mouw. Alles wat minder is (en zelfs een andere Instagram) heeft geen schijn van kans.

Laten we praten over de app bedrijf voor een moment. Laten we eerst eens erkennen dat het een bedrijf. Business vereist een set van vaardigheden, van design en productontwikkeling te ondersteunen, de planning, het beheer van geld, enzovoort. Hoewel het zeker mogelijk om een ​​eenzame wolf onafhankelijke ontwikkelaar te zijn, dat er nog meer vaardigheden vereist, want elke taak op uw schouders.

Vervolgens laten we eens kijken naar de kans op succes. Er is geld die er zijn. Miljoenen en miljarden dollars. Consumenten kopen apps als een gek. Maar het is een complete crap shoot over de vraag of uw app zal winnen. Ik zal je dit vertellen: als je een naam zoals Kim Kardashian, heb je een veel betere kans om de bank dan als uw naam Ron of Dave.

Denk je dat je een bajillion dollars maken van een app kan maken? David Gewirtz laat zien hoe je aan de slag. Hij is geen garantie je geen geld, maar met deze stap-voor-stap handleiding, in ieder geval zult u weten waar te beginnen.

Onafhankelijke ontwikkelaars hebben het ruwe van laat gehad. Jared Sinclair, die een zoete RSS reader app genaamd Ongelezen gemaakt, gedetailleerd al het werk dat hij deed en zijn uiteindelijke inkomen: ongeveer $ 40.000 voor een jaar werk. Dat lijkt misschien veel, maar een programmeur met een salaris kan routinematig dubbele van dat inkomen, en die wordt geleverd met extra goodies zoals de ziektekostenverzekering en de vakantie. Marco Arment, vrij goed bekend als de maker van de app Instapaper, praat over duurzaamheid app en wat hij noemt app rot. Hij noemt ook andere app-ontwikkelaars die ook vinden het een moeilijke weg.

Mijn ervaring was onaangenaam. Ik heb waarschijnlijk 100 of meer software producten die over mijn carrière, dus ik weet van software product marketing. De app store ervaring was gewoon een circus. Tegen de tijd dat ik trok mijn domme DaysTo Kerstmis app off van de Apple app store, waren er zestien identieke klonen, waaronder een eikel die onze beschrijving woord-voor-woord gekopieerd. Ondanks klachten bij Apple, hebben ze nog niet dat kruip aftrap van de app store.

Ik ben niet klagen omdat mijn gevoelens zijn gekwetst. Ik was niet in de app store spel om geld te verdienen. Het was een side ding voor mij. Maar als je in de app het bedrijfsleven om een ​​leven te maken, moet u begrijpen dat dit niet per se een pad om gemakkelijk geld.

Laten we nu overgaan tot een aantal van de meest zorgwekkende aspecten van de opmerkingen van Ron in zijn e-mail naar mij. Ron heeft een idee, en hij zegt dat hij is, “een eenvoudige niet-tech guy.” Dit betekent voor mij dat hij niet van plan is het schrijven van zijn eigen app.

Oke, dus, uh, waar komt de app vandaan?

Hoe in te breken in de mobiele app bedrijf met weinig geld en geen programmering vaardigheden; Dus je hebt een app idee en wil een bajillion geld te verdienen; verkopen van uw software: Heb je de juiste CV voor succes; Waarom ik code: Hoe te denken over nevenprojecten; Ware bekentenissen van een voormalig iPhone-ontwikkelaar; de verkoop van software:? Waar zijn alle business modellen gegaan; Waarom de freemium cloud-model de beste keuze kunnen zijn; Precision, diepte en flexibiliteit: het verschil tussen PC-software en apps

Ik ben een beetje sarcastisch hier, maar ik heb dit veel gezien. Iemand heeft een idee en op magische wijze denkt ofwel (a) de dichtstbijzijnde techie zal gewoon schrijven het voor gratis in ruil voor een aandeel in de uiteindelijke rijkdom, of (b) het is een goed idee om de taak van de project uit aan een buitenlandse ontwikkelaar, of (c) hij heeft een vriend met een neef die is een consultant en die kerel zegt dat hij kan bouwen voor $ 800. Yada yada yada. Ik ben er zeker van dat elke technische professional wat variatie op dit thema door de jaren heen heeft gehoord.

Hier is een eenvoudige tip: als je de app niet zelf kan schrijven, te typen op je eigen computer, het doen van het werk zelf, met je eigen hersenen en vaardigheden, doe het dan niet.

Jij gaat verliezen. U zult vrienden verliezen. Je geld zal verliezen. Het zal slecht zijn.

Nu, natuurlijk, als je een serial entrepreneur, je geld te verbranden en je hebt ervaring met het samenstellen van een business plan en een programmering team, kunt u waarschijnlijk negeren mijn vorige advies. Maar als je gewoon een man met een idee, een niet-techneut, met bent, zoals Ron het omschrijft, niet “veel geld”, dan lopen.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Als je een serial entrepreneur en weten hoe te plannen en samen een team. Go for it, als je al een app programmeur. Go for it, Als je geen tech ervaring: leren om apps te programmeren en te doen het zelf, als je geen technische ervaring en niet willen leren programmeren. run, run away; Als je geen technische ervaring en wil je iemand anders om het te bouwen huren. je gaat gooien uw geld weg; als je geen technische ervaring en denkt dat je iemand in het doen voor u “als een deal” te praten. geluk, maar het zal een averechts effect op jullie beiden.

Software Zakelijke Crash Course

Ren zo snel en ver als je kunt.

Tot slot, Ron zei dat hij dacht dat zijn idee zou een geweldige standaard functie op iPhones en Android-apparaten te maken. We hebben allemaal wel die ideeën. Maar laten we Ron het voordeel van de twijfel en zeggen dat hij de proppen komen met iets revolutionairs. Hoe doe je dat te presenteren aan de grote jongens?

Dit is geen eenvoudig antwoord, omdat het van een deel gemakkelijk. Het houden van iets uit dat het tonen van niet. Op dit moment kunt u inzoomen op de kwestie van de intellectuele eigendom. De meeste bedrijven zullen niet eens kijken naar iets als ze denken dat je misschien later juridische stappen te nemen die beweren dat hun werk als uw eigen.

Een benadering is om uw idee patenteren, maar er zijn grote uitdagingen. Octrooien een lange tijd, ze zijn goddeloos duur (alle juridische kosten, en de meeste van dat afval) en softwarepatenten zijn moeilijk om toch te beschermen.

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

De manier waarop ik kijk naar de intellectuele eigendom, wilt u uw idee te verkopen aan de grote jongens is dit: ze hebben miljoenen gebruikers. Je bent niet de eerste met het idee. Het is waarschijnlijk gesuggereerd honderden keren. Tenzij je het kan veranderen in een stuk software of hardware op uw eigen (en er is altijd Kickstarter), of als u in het bedrijfsleven heb gedaan en je weet alle spelers, weg hobbels en kuilen, verwacht niet dat een licentie iets om Apple of Google.

Maar David, hoe zit het met de droom? Welk recht heb je om te dromen wat leuke man squash?

Ja je hebt gelijk.

Oke, er is een uitzondering op de “als je de app niet kan schrijven zelf” statement. Als u uw app zelf niet kan schrijven, leren hoe.

Tijdens het schrijven van goede code duurt enige goede gedegen opleiding, bijna iedereen kan beginnen en schrijf een aantal eenvoudige apps. Het is niet zo moeilijk. Er zijn een hoop van de opleidingen die er zijn, zijn er een aantal gratis programma’s op iTunes U, zijn er een aantal goedkope klassen (zoals Lynda.com), en mucho advies op YouTube. Google heeft een grote “Bouwen aan je eerste Android app” tutorial.

Dit zijn allemaal zeer goedkope (of gratis) en kunt u op weg helpen met de basisprincipes van app ontwikkeling.

Laat ik duidelijk zijn. Ik iedereen helemaal aanmoedigen om af te gaan en te leren om hun eigen apps te ontwikkelen. Dat is een geweldig idee en een goede investering. Waar ik werk hard naar beneden is als je probeert om een ​​app door iemand anders gedaan te krijgen. Handen op de programmering is de beste keuze hier en het leren code is een zeer nuttig en gezond leven vaardigheid.

Dus, laat me je helpen door het geven u een beslisboom. Dus je hebt een app idee en wil een bajillion geld te verdienen

Ik heb in de software business voor een zeer lange tijd. Luister naar mijn woorden van advies.

By the way, ik doe meer updates op Twitter en Facebook dan ooit tevoren. Zorg ervoor dat u om mij te volgen op Twitter op @DavidGewirtz en op Facebook op Facebook.com/DavidGewirtz.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test