Yahoo kranen Netflix exec Mike Kail voor CIO

Yahoo heeft een nieuwe chief information officer om haar IT- en datacenter operaties te leiden genoemd.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Mike Kail, de voormalige vice-president van IT-activiteiten voor Netflix, nu Yahoo’s CIO en Senior Vice President van de infrastructuur, die rechtstreeks rapporteert aan Yahoo CEO Marissa Mayer.

De zoektocht naar Yahoo’s volgende CIO was intensief, zei Mayer. De positie is leeg sinds David Dibble, die de wereldwijde technologie-infrastructuur overzag bij Yahoo, zijn positie in juli 2013 verliet.

Maar het lijkt alsof Mayer is ervan overtuigd dat Kail de benodigde hoeveelheid deskundigheid technische infrastructuur om de kritische CIO positie kan brengen.

“Technische infrastructuur heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het vermogen van Yahoo’s om de best mogelijke gebruikerservaring te leveren. Mike heeft de perfecte combinatie van ervaring en visie om onze IT en de infrastructuur om nog grotere wereldwijde bereik en de schaal te leiden,” Mayer zei in voorbereide opmerkingen.

Kail’s ervaring omvat meer dan 23 jaar, volgens de aankondiging van Yahoo. Voorafgaand aan zijn rol bij Netflix, Kail was vice-president van IT-activiteiten aan de CRM-software bedrijf Attensity, waar hij erin geslaagd zijn gegevens systemen en Hadoop clusters.

Meer

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Yahoo doodt een keur aan producten, waaronder recente kopen Xobni, Yahoo niet ruimend off authenticatie pad, maar de onderhandelingen omwegen; Kan Yahoo echt onderuit te zijn Microsoft search partnerschap Yahoo naar haar teken van Google en Facebook ontkoppelen: Reports; Yahoo biedingen $ 250m voor YouTube content provider

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren