Windows XP Tablet PC Edition review

Een geheel nieuwe pc form factor, zoals de tablet-pc heeft een geheel nieuw besturingssysteem, ook – een besturingssysteem dat er nieuwe hardware functies eenvoudig te gebruiken en snel te leren maken. Voer Windows XP Tablet PC Edition. Dit OS, dat nu komt voorgeïnstalleerd op alle of de meeste nieuwe tablets, is een aangepaste versie van Windows XP Professional, met een paar extra’s. Het bevat nieuwe hulpprogramma’s – te weten, Journal, Sticky Notes en Inkt – waarmee je notities overal handgeschreven, evenals ondersteuning voor een verscheidenheid aan toepassingen speciaal geschreven voor tablets. Hoewel de nieuwe besturingssysteem van Microsoft is perfect geschikt voor tablet-pc’s, we zijn niet zeker of de tablet-pc zelf is perfect geschikt voor dagelijks gebruik. Als u bereid bent op een leercurve bent te nemen, hoewel, nieuwe besturingssysteem van Microsoft is de toepassing die de tablet bruikbaar maakt.

Windows XP Tablet PC Edition ziet er net als Windows XP – bijna. Een paar kleine verschillen maken het iets gemakkelijker te gebruiken met een tablet. Bijvoorbeeld, om te beginnen, naar Windows ‘nieuwe control panel, genaamd Tablet En Pen Settings, om aan te geven of u nu rechts- of linkshandig, move menu’s om uw schrijfstijl geschikt voor (aan de linker- of rechterkant van de interface ), en het ijken van uw tablet pen, net zoals je zou doen met een nieuwe handheld-apparaat. U kunt uw desktop lay-out om een ​​portret of landschap te veranderen (de meeste tablet-pc’s hebben ook een knop die oriëntatie schakelt on the fly).

Daarnaast heeft Microsoft een gratis expansion pack voor Office XP die gebruik maakt van de OS Ink hulpprogramma uitgebracht. U kunt schrijven met de hand in Microsoft Word opmerkingen, reageren op Outlook e-mail met aantekeningen, en jota notities op PowerPoint-presentaties. Helaas, Word en Outlook bieden nog geen ondersteuning voor handschriftherkenning van Windows Tablet Edition, dus je kunt niet deze opmerkingen te converteren naar bewerkbare tekst, en niet-tablet e-mailontvangers moet uw gekrabbeld reacties als GIF’s of in beslag HTML-bestanden te bekijken. Daarnaast is de XP uitbreidingspakket laat je notities omzetten in contacten, afspraken en taken – nogmaals, alleen in handgeschreven vorm.

Vervelend, de Windows Tablet Edition-interface ontbreekt aan een desktop-knop om alle geopende toepassingen te minimaliseren, zoals andere versies van Windows te doen, het is al vervangen door een pictogram in de taakbalk dat de Tablet Edition handgeschreven invoer pad paait (hierover later meer). De ontbrekende desktop-knop is een groot verloop, omdat er geen manier is om snel te schakelen tussen geopende programma’s. Er is geen pen gebaseerde equivalent aan Alt-Tab, dus je zult moeten klikken elke individuele venster. We willen graag een desktop-knop en een afneembare applicatie switcher, vergelijkbaar met die in Mac OS 9 en zijn voorgangers te zien.

Als het gaat om het dagelijks gebruik, het Bureau expansion pack en Journal zijn de meest sympathieke Tablet Edition toepassingen. Als u notities, Journal blijkt uitstekend en makkelijk te gebruiken, kunt u kiezen uit verschillende soorten pen (laten we zeggen, van een heldere rode marker om een ​​fijne zwarte beitel), kleuren en stijlen, markeren en tekst te wissen, en zelfs zoeken uw notities, zoals Journal maakt gebruik van handschriftherkenning om bepaalde woorden te loggen en vinden ze later. Journal bevat ook een tekst-correctie instrument dat kan vinden en verkeerd gespelde woorden te vervangen in uw eigen handschrift – nice.

Journal werkt beter dan zelfs de traditionele pen-en-papier notities, ook, omdat je de stylus kunt gebruiken om geschreven tekst te herschikken, spaties en exporteren notities naar e-mail. U kunt ook notities sturen beeld TIFF naar niet-tablet gebruikers als MHTML-documenten (een Internet Explorer-compatibel formaat) of als, en Microsoft zegt dat het zal een Journal kijker loslaat als een gratis download voor-desktop gebonden gebruikers. Alles wat niet meer transcriberen handgeschreven notities middelen uit te zenden minuten, zolang u uw handschrift vertrouwen. Journal kunt u ook uw notities om te zetten in tekst, maar de kwaliteit handschriftherkenning is sterk afhankelijk van uw schrijfstijl, en het is niet erg betrouwbaar.

Zoals voor notities, het is afwisselend spannend en irritant. Het gladde oppervlak van de meeste tablets verslechtert uw handschrift, en met zowel van onze test tabletten, slagherkenning Windows ‘is traag. Bijvoorbeeld, met cursieve schrijven, Windows vaak kan het niet bijbenen, maar vult in delen van letters later – een onthutsende praktijk. Over het geheel genomen echter, is het bevrijdend om een ​​notebook pc te gebruiken als een echte papieren notitieblok, vooral als u liever clattery typen geluiden in vergaderingen of aan de telefoon te voorkomen.

Voor een snellere bediening, Windows Tablet PC Edition ondersteunt bewegingen genoemd Gebaren dat de pen-gebaseerde equivalent van sneltoetsen en de muis acties. Bijvoorbeeld, tik een keer te simuleren een muisklik, tweemaal voor dubbelklikken, tik en houd de klik met de rechtermuisknop-menu op te roepen, of beweeg je de pen om rollover-effecten en tooltips tonen. U kunt ook krabbelen over een woord dat je net hebt geschreven om het te laten verdwijnen of gebruiken Gebaren voor Tab en Enter. Als je eenmaal onder de knie krijgen van gebaren, schrijven en navigatie zijn veel gemakkelijker. Gebaren zijn verre van perfect, maar de moeilijkste taak uit te voeren in heel Tablet Edition, in feite, is een eenvoudige dubbel-tap.

Natuurlijk kun je niet schrijven alles -. Op een bepaald moment moet je een tekst URL of een login en een wachtwoord, dat is waar de Tablet PC-ingang panel komt in te voeren Breng de input panel door te klikken op de overeenkomstige systeemvak knop of door kwispelende uw pen over een gebied van uw tablet-scherm (een Gebaar genaamd de ‘in de lucht schudden’). Het paneel is voorzien van een on-screen toetsenbord, een free-form schrijfgebied waarmee je woorden krabbelen terwijl Windows hen omgezet naar tekst, en een karakter herkenner doet denken aan een handheld tekst-invoerscherm en dat maakt gebruik van een gehybridiseerde vorm van Palm’s Graffiti, volgens Microsoft. U kunt ook kiezen voor de Write Anywhere paneel, dat handschriftherkenning gebruikt om te zetten schrijft ergens op het tablet-scherm in tekst.

Het Write Anywhere functie werkt goed, maar de rest van de input panel zal je het koud stoppen. De handschriftherkenning in de vrije vorm schrijfgebied, terwijl uitstekend, is niet toereikend voor de echt snelle operatie, de letter-by-letter-toetsenbord te tikken is tergend langzaam, en Windows ‘erkenning van zijn hybride Graffiti is verschrikkelijk. Er is geen manier waarop je zou willen de vrije hand schrijven of character recognition gebruiken om in te voeren, zeggen, een wachtwoord, die nauwkeurig moeten zijn. Dat laat je met de trage tikken op het toetsenbord of de krachten op het scherm kunt u het toetsenbord van uw tablet-pc’s te gebruiken (al dan niet bevestigd via de kabel of een deel van een converteerbare systeem). Windows XP Tablet PC Edition niet crashen op ofwel de Acer TravelMate C100 of de ViewSonic V1100, maar sommige bewerkingen duurde een tijdje.

De tablet-pc weg is eerder gewandeld, maar nooit met zo’n geavanceerde besturingssysteem in de kern. Windows XP Tablet PC Edition, met de bijbehorende Office uitbreidingspakket, heeft een paar meer functies en trucs voordat het is perfect, met inbegrip van een manier om notities naar Outlook taken tekstuele zetten. Ook zal de handschriftherkenning waarschijnlijk nooit perfect, maar het is de beste aanvulling voor de huidige batch van tabletten. Als je niet bang voor de leercurve en zijn op zoek naar een papierloze leven, schrijf het op Tablet PC-stijl.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop