Singapore ISP’s gezamenlijk slam voorgenomen overname OpenNet SingTel’s

OpenNet de vier aandeelhouders van plan om hun belangen te verkopen voor S $ 126.000.000 aan NetLink Trust.

Terwijl NetLink Trust is in handen van SingTel, het is geparkeerd onder trustee-manager CityNet. Dit betekent dat wettelijk SingTel ontleent alleen economische voordelen, maar heeft geen effectieve controle over belangrijke beslissingen.

Echter, CityNet alleen verplicht te handelen in het belang van de aandeelhouder het vertrouwen is, SingTel, en niet gebonden aan de industrie te dienen.

In een zeldzaam vertoon van solidariteit, hebben zes Singapore breedband-spelers en een coalitie van Asia-Pacific vervoerders gezamenlijk verzet tegen de, voorgenomen deal, door SingTel eigendom NetLink Trust te kopen glasvezelnetwerk bouwer van het land, OpenNet.

Het protest kwam van de lokale internet service providers StarHub, M1, MyRepublic, Viewqwest, Nucleus Connect en SuperInternet, samen met de Asia Pacific Carriers ‘Coalition (APCC) – die AT & T, BT, en Pa omvat.

Als deze wordt goedgekeurd, zou de voorgenomen consolidatie zien SingTel steeds de 100 procent uiteindelijk gerechtigde tot de enige andere nationale vaste telecommunicatienetwerk in Singapore, met uitzondering van het eigen netwerk SingTel’s, “merkte de gezamenlijke media verklaring. De S $ 126.000.000 overname van OpenNet werd voorgesteld vorige maand veelbelovend “, meer efficiency; via integratie met NetLink Trust, onder de hoede van een trustee manager CityNet.

De groep toegevoegd SingTel’s business vertrouwen gebruikt in de voorgestelde consolidatie had statutaire en contractuele verplichtingen te handelen in het belang van de telco’s.

“De ongekende show van solidariteit toont de ernstige bezorgdheid van de industrie over de kwesties concurrentie die door de voorgestelde consolidatie, met inbegrip van het potentieel van de discriminerende behandeling en een gebrek aan onafhankelijkheid”, de groep toegevoegd.

Hun gezamenlijke 38-pagina inzending was een reactie op de oproep van de Infocomm Development Authority van Singapore (IDA) ‘s voor de openbare feedback over de deal, die eerder had; getrokken flak, te midden van publieke controle;. De bezorgdheid opgenomen

Onder garanties zijn voorgesteld als de deal waren om door te gaan suggesties, aanbevolen de groep waaronder de overheid en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven op de planken van CityNet of OpenNet. Naast de groep, IDA kreeg ook drie feedback inzendingen van individuen.

Jacqueline Ong, waarnemend CEO van CityNet, zei dat de transactie zou het level playing field en open toegang van Singapore landelijk glasvezelnetwerk niet in gevaar brengen. “De voorwaarden en prijzen van diensten OpenNet zijn en zullen blijven worden, gereguleerd door de IDA, ‘zei ze.

Ong voegde er waarborgen zijn om te voorkomen dat SingTel van het hebben van effectieve controle over haar activiteiten vertrouwen. Zo wordt de onafhankelijkheid van CityNet’s bewaard door een meerderheid onafhankelijke raad van bestuur;. In reactie op de website, SingTel zei dat het effectieve controle over NetLink Trust of CityNet niet. “NetLink Vertrouwen en CityNet opereren binnen een strikt regelgevend kader dat open toegang tot de NextGen NBN glasvezelnetwerk en gereguleerde prijzen voor alle industriële exploitanten zorgt”, aldus een woordvoerder van SingTel.

Een IDA woordvoerder vertelde de website zou de gevolgen van de voorgenomen transactie op de onafhankelijkheid van CityNet onderzoeken om de neutraliteit van de groothandelaar van de Next Gen NBN diensten te waarborgen – momenteel OpenNet – stroomafwaarts operators.

beoordeling van de regulator zal 120 dagen, te rekenen vanaf de datum van het voorstel van de deal in augustus en zal worden voltooid vóór 19 december 2013.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Potentiële “monopolie”; De groep wees op de eigendomsstructuur zou bevoordelen SingTel, omdat NetLink Trust trustee-manager CityNet wettelijk verplicht was om alleen het belang van de aandeelhouder het vertrouwen te dienen. Vandaar dat het zou niet zijn een neutrale of onafhankelijke entiteit dienen van de belangen van de industrie.

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data

Vertraagde desinvestering potentieel concurrentiebeperkend; Onder vroegere reglementaire voorwaarden, SingTel werd gehouden om te verkopen beneden haar participatie in NetLink Trust in april 2014 tot onder de 25 procent, wat de telco nu vraagt ​​voor een uitstel tot 2018, als onderdeel van de voorwaarden om ervoor te zorgen eerlijke concurrentie toen SingTel won het bod in 2008 als onderdeel van het; OpenNet consortium, was het nodig om het opzetten van een onafhankelijke vermogensbeheerder bedrijf – NetLink Trust– om activa zoals kabelgoten, mangaten en uitwisselingen die zij in eigendom als telecom incumbent parkeren . Die toegang hebben tot deze activa versnelt het netwerk uitrol, waardoor niet-gevestigde ondernemingen om diensten te starten;. Vandaag de dag, de industrie wordt al verlamd door OpenNet’s minder dan bevredigend uitrol van glasvezel en de extreem langzame proces van SingTel overdracht van de onderliggende passieve infrastructuur activa aan CityNet, “de groep genoteerd.

Gebrek aan transparantie, volgens de groep, waren er geen garanties dat het publiek en de industrie ten goede zal komen in de praktijk. Zij voegde daaraan toe dan de “rhethoric over integratie voordelen”, geen bijzonderheden zijn gedeeld over hoe onopgeloste vraagstukken in de sector zullen worden aangepakt;. Dit is vooral verontrustend gezien OpenNet’s geschiedenis van; uitrol vertragingen, gemiste afspraken, en onvoldoende kwaliteit van de dienstverlening, “zeiden ze . de groep toegevoegd terwijl SingTel had gecommitteerd om zich te verwijderen als de Key Onderaannemer voor OpenNet om belangenconflicten te verminderen, was er niets stoppen van de nieuwe entiteit te herbenoemen de telco.

Belangrijke kwesties niet aan de orde

SingTel’s OpenNet buyout deal trekt flak te midden van publieke controle; OpenNet lijkt te installeren, te midden van rechtszaak tegen S’pore govt; OpenNet initieert arbitrage tegen SingTel, OpenNet gewaarschuwd voor het niet voldoen aan service-normen; OpenNet CEO Khoo Chin Hean stopt na twee jaar

Controle op de neutraliteit van de entiteit dienen van de industrie

Lees verder

SingTel’s OpenNet buyout deal trekt flak amid publieke controle

OpenNet lijkt te installeren, te midden van rechtszaak tegen S’pore Govt

OpenNet initieert arbitrage tegen SingTel

OpenNet gewaarschuwd voor het niet voldoen aan service-normen

OpenNet CEO Khoo Chin Hean stopt na twee jaar