Self-healing flitser voor oneindige levensduur

In een aanstaande papier Macronix ingenieurs laten zien hoe flash-cellen kunnen worden herbouwd op de weg.

Today’s Multi Level Cell (MLC) NAND flash wordt gewoonlijk gespecificeerd tot 10.000 schrijft hanteren – genoeg voor een telefoon of een point & shoot camera – maar minder dan opslag admins zou willen. Als die grens zou kunnen worden verhoogd – zou oneindig schrijft leuk zijn! – Flash-opslag zou meer populair in datacenters.

Verwarming flitsgeheugencellen is al lang bekend om ze te maken als nieuw. Maar dat is veel warmte en kracht – onpraktisch voor de mobiele apparaten die de NAND flash markt rijden.

Maar Macronix, een Taiwanese fabrikant, demonstreert een;

… nieuwe self-healing flash, waar een hoge temperatuur (> 800 ° C), en korte tijd gloeien worden gegenereerd door een ingebouwde verwarming.

Het duurt slechts een paar seconden van verwarming aan cellen terug te keren naar een goede staat. Door het verwarmen van kleine groepen van cellen, ze in staat de power-effectieve self-healing, dat na verloop van tijd een hele flash chip konden herbouwen wanneer het apparaat is aangesloten op een stroombron.

De Storage Bits nemen; Macronix zegt dat er geen commerciële zelfherstellende chip op handen is. En er is goede economische redenen voor dat, ondanks de elegantie van hun ontwerp.

NAND flash markten worden gedomineerd door de woeste druk op de kosten van een hoog volume consumentenproducten. Ongeveer 95% van de flitser markt niet schelen zelfherstellende flash, dus er is geen manier om de extra kosten van hun oplossing te rechtvaardigen.

Met goed ontworpen oplossingen kunnen MLC flash voldoen aan strenge eisen onderneming. De Macronix oplossing kunnen levensvatbaar worden een dag, maar dat is niet noodzakelijk vandaag.

Reacties welkom, natuurlijk.

Heeft de beperkte levensduur van de MLC flash zorg u en, zo ja, waarom?

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip