SAP: “We hebben een fout gemaakt”

Bill Wohl, Vice President, Field Communications SAP, sprak met mij vandaag om de prijs kwesties Ik tilde yesterda y verduidelijken. Volgens Wohl, waren er specifieke juridische kwesties in Duitsland en Oostenrijk. Deze verplicht het bedrijf te verscheuren het bestaande contract en geeft opnieuw, zodat het de prijsverhoging kan opleggen. Wohl zei dit creëerde een emotionele reactie van de Duitse en Oostenrijkse klanten: “Ze zagen het als een schending van vertrouwen en dat is iets wat we hadden op te lossen.”

SAP zegt nu is het geven van die klanten de keuze of zij neemt de nieuwe enterprise support aanbieden of sticks met bestaande – in ieder geval voor het volgende jaar of zo. Echter, Wohl waarschuwt dat de meeste bestaande contracten zorgen voor een stijging van de kosten die kunnen zien wat steun kosten stijgen tot 21% in plaats van 19,3% indien zij steun aan het bedrijfsleven te nemen. “Het is duidelijk dat we een fout gemaakt in de manier waarop we gecommuniceerd de manier waarop we die nodig zijn om deze stap te legaal te nemen en die we nu proberen te repareren. We geven hen de keuze, maar ze nodig hebben om de beste optie voor zichzelf te evalueren . ‘

Echter, Wohl is duidelijk dat dit een uitzondering is die niet van toepassing zijn op andere gebieden. Toch zal het een complexe omgeving voor multi-nationale bedrijven die verschillende contracten in verschillende landen ondertekend hebben te maken. Deze worden geconfronteerd met meerdere stappen kostenverhogingen. Het betekent ook een multi-national die heeft ondertekend zijn contract in Duitsland in staat om mondiale profiteren van de nieuwe regeling zal zijn.

Zoals ik al zei aan Wohl, is SAP loopt het risico van het opbouwen van wrok voor de toekomst. Dat opent de deur voor de behandeling van alternatieve aanbod. Wohl zegt dat het bedrijf is geen verandering in het engagement bestaande klanten maken om SAP-oplossingen te merken. Hij wees er ook op dat verschillende markten tonen verschillende omstandigheden en culturen. Dat kan waar zijn, maar wrok is een veel voorkomend probleem en potentieel gevaarlijk zijn voor toekomstige zaken. Wohl toegegeven dat sommige uitgaven kan worden uitgesteld, hoewel hij toegeschreven dat er meer aan de economische omstandigheden dan concurrerende kwesties.

Wohl was scherp om te benadrukken dat SAP niet de niveaus van onrust Ik zie onder het klantenbestand is te zien. Dat verbaast me niet. Klanten hebben vaak niet het gevoel dat ze de macht hebben om het uit te taai met hun softwareleveranciers, maar beperkt zich tot hun gebruikersgroepen om de gevechten te doen voor hen. Het is echter te vertellen dat SAP recent overeengekomen met SUGEN dat zij gezamenlijk KPI’s waartegen enterprise support en de prijsstijging zal worden geëvalueerd zal ontwikkelen.

Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar

SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse

Winnaars Aangekondigd voor de SAP HANA Innovation Award

SAP investeert in Vivanda, een food digitalisering, big data bedrijf

Big Data Analytics; Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar, Big Data Analytics; SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse, SAP, winnaars bekend gemaakt voor de SAP HANA Innovation Award; Big Data Analytics, SAP investeert in Vivanda, een levensmiddel digitalisering, big data bedrijf