Red Hat Enterprise Linux 6.5 beta komt

Red Hat heeft de Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 6.5 beta net vrijgegeven. Dit zal de laatste update van de top business Linux-distributie Red Hat’s geworden.

Dit RHEL editie breidt schaalbaarheid en beheersbaarheid van het besturingssysteem om te helpen bij de opbouw van en de controle van complexe IT-omgevingen. In het bijzonder, is RHEL 6.5 is ontworpen om de werking van bedrijfskritische SAP-applicaties te vereenvoudigen door het automatiseren van de optimale configuratie van gemeenschappelijke SAP-implementaties.

Daarnaast RHEL 6.5 biedt verbeteringen en nieuwe mogelijkheden in de volgende gebieden

Red Hat abonnement management services integratie: De herziene Subscription Manager agent zal het systeem aan te sluiten op de Red Hat Customer Portal of om een ​​on-premise abonnement management service opgezet door de klant met behulp van Subscription Asset Manager. Eenmaal aangesloten, kan de klant gecentraliseerde controle van de inschrijving activa te realiseren en beheren van voorraden en status, terwijl het verkrijgen van een betere rapportage voor meerdere systemen.

Bestuurlijk niveau schaalbaarheid: Kernel dump bestanden op grote systemen kunnen nu schalen naar meerdere terabytes aan data, en een nieuwe compressie-algoritme, LZO, versnelt de creatie van dump bestanden, wat leidt tot verminderde downtime tijdens de crash dump generatie en sneller oplossen van problemen. Een verbetering van opsporing en het testen van de opdrachten van de perf tool geeft ook extra infrastructuur event monitoring mogelijkheden.

Verbeterde opslag: Enterprise storage klanten profiteren van een verbeterde controle en herstel van iSCSI en Fibre Channel Storage Area Network (SAN) omgevingen. De prestaties en hoge beschikbaarheid van meerdere I / O, om een ​​bredere reeks van apparaten en multipath apparaat automatische naamgeving verbeteringen zorgen voor kortere, meer handige namen apparaat.

De beta-versie van Red Hat Enterprise Linux 6.5 ondersteunt ook Intel’s NVM Express driver, de industrie standaard specificatie voor toegang tot PCI Express-bus gebaseerde SSD’s. Bovendien kan bestandssysteem in Userspace (FUSE) gebaseerde bestandsystemen, zoals GlusterFS nu gebruik asynchrone I / O voor betere prestaties.

Betere ondersteuning van virtualisatie: De Red Hat Kernel Virtual Machine (KVM) gast (PDF verwijzing) kan dienen als een client naar de Gluster bestandssysteem en; Red Hat Storage. Het pad naar Red Hat Enterprise Virtualization is ook gestroomlijnd door hulpprogramma’s die VMware OVF en Citrix Xen gasten converteren naar Red Hat gasten. Op hetzelfde moment, heeft de maximale hoeveelheid geheugen voor Red Hat gasten verhoogd tot vier terabyte.

Beveiligingsuitbreidingen: Network Security Services (NSS), kunnen GnuTLS, OpenSSL en Java nu delen een enkele, het hele systeem van statische data op te slaan, die door crypto-toolkits als input gebruikt kunnen worden voor vertrouwd certificaat beslissingen, iets dat vereist wordt door veel bedrijven implementaties. Bovendien, RHEL 6.5 wordt geleverd met een single sign-on smartcard authenticatie, de laatste versie van OpenSCAP, een gewaarmerkt National Institute of Standards and Technology (NIST) enterprise, netwerkbeveiliging scanner en Transport Layer Security (TLS) 1.2 standaard ondersteuning.

Voor RHEL desktopgebruikers, de beta ondersteunt ook externe Windows 7 en Windows 8 desktops en Windows Server 2012 consoles met behulp van de Remote Desktop Protocol (RDP). Op de GNOME 2.28-gebaseerde desktop, de Evolution e-mailclient heeft een betere integratie met Microsoft Exchange en de office-suite software is LibreOffice is bijgewerkt naar 4.0

De RHEL 6.5 beta is nu beschikbaar op het Red Hat Network voor alle klanten met een actief RHEL abonnement. Voor dieper details over de technische verbeteringen, zie de RHEL 6.5 Beta Technical Notes (PDF verwijzing).

Terwijl Red Hat voor RHEL 6.5 geen officiële release datum heeft aangekondigd het is van mening dat het beschikbaar einde van het jaar zal worden gemaakt. RHEL 7, de volgende grote update, had verwacht werd om eerder te komen, maar nu lijkt het alsof RHEL 7 niet zal verschijnen, op zijn vroegst, tot de eerste helft van 2014.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

 verhalen

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Red Hat releases upgraden naar oudere Red Hat Enterprise Linux: RHEL 5.10; Het houden van uw Red Hat Enterprise Linux stroom; Red Hat lanceert nieuwe cloud-friendly Red Hat Storage; Red Hat: Big Bucks, grote Linux, Red Hat Enterprise Linux 7-software stack nog steeds onder wraps

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september