? Ray Tomlinson, de vader van e-mail, dood op 74

Je neemt e-mail tegenwoordig als vanzelfsprekend beschouwen. U kunt zelfs denken dat e-mail is verouderd. Maar het is niet. E-mail blijft zo populair als altijd. En we allemaal te danken aan een jonge networking ingenieur bij Bolt, Beranek en Newman, Ray Tomlinson. Op veel te jonge leeftijd, 74, Tomlinson stierf aan een hartaanval.

Ray Tomlinson, uitvinder e-mail’s, is overleden.

Zijn uitvinding, echter, zal eeuwig duren.

Voor ons, e-mail en internet gaan hand in hand. Het is moeilijk om zelfs voorstellen een zonder het ander. Terug in 1971, hoewel, ingenieurs waren nog steeds uit te werken wat je zou kunnen doen met Advanced Research Projects Agency Network (ARPANET), voorvader van het internet.

Tomlinson, die eerder had uitgevoerd Transmission Control Protocol (TCP) op TENEX, een PDP-10 besturingssysteem, besloten om een ​​e-mail systeem te creëren. Het idee van het verzenden van berichten naar iemand op dezelfde computer dateert uit de jaren 1960. Tomlinson besloten dat er een makkelijke manier om berichten tussen gebruikers te sturen op verschillende computers moet zijn en dat zou wel heel nuttig zijn.

Hij was echt goed.

Tomlinson bouwde de eerste e-mailsysteem met behulp van zijn eerdere uitvinding, CPYNET, een vroege file transfer protocol programma. Hij noemde dat de eerste e-mailprogramma: SNDMSG.

Volgens een NPR interview, Tomlinson die gestart zijn door het verzenden van berichten tussen twee computers in zijn kantoor. Tomlinson herinnerde, “De keyboards waren ongeveer 10 voet uit elkaar. Ik kon het wiel van mijn stoel van de ene naar de andere en typ een bericht aan de ene, en ga dan naar de andere, en dan zien wat ik had geprobeerd om te verzenden.”

Wat was het eerste e-mailbericht? Tomlinson nooit kon herinneren. Hij dacht dat het was waarschijnlijk wartaal. Hij zei: “De eerste e-mail is volledig vergeetbaar. En daarom vergeten.”

Tomlinson introduceerde ook het gebruik van de “@” tekenen in e-mail. In een ander interview, Tomlinson verklaarde hij koos het @ -symbool om onderscheid te maken tussen de berichten naar postbussen aan bod in de lokale machine en de berichten die uit waren op weg naar het netwerk. “Het @ -teken leek om zin te maken”, herinnerde hij zich. “Ik gebruikte het @ teken om aan te geven dat de gebruiker was ‘op’ een andere gastheer in plaats van lokaal.

Andere e-mail adressering systemen zouden worden berecht. De twee meest opmerkelijke waren Usenet bang adres formaat en X.400. Noch gevangen op. Het @ -teken is gecodificeerd in het kader van de RFC822 e-mail standaard in 1982. Ik vind het moeilijk voor te stellen om het even wat ooit vervangen.

Op het moment, had Tomlinson niet dat het zo’n groot probleem. Oh hij wist dat het belangrijk was. Binnen twee jaar uitvinding van e-mail is, duurde het tot 75 procent van alle ARPAnet verkeer. Maar het lijkt niet zo belangrijk voor hem op het moment. Uiteindelijk realiseerde hij net wat een big deal was.

Feds niet een bevel nodig hebt om uw e-mails te lezen; WikiLeaks berichten gegevens van e-mailaccount CIA-directeur, Hillary Clinton weinig e-mail gedoe: Beyond ‘servers in de kelder

Voordat hij stierf, werd Tomlinson gevraagd wat zijn plaats in de geschiedenis van de telecommunicatie zou zijn. “Morse, Bell, Marconi. En Tomlinson? ‘

Hij antwoorde. “Het tempo [vooruitgang] is enorm versneld sinds de [namen] die u noemt. Dit betekent dat een enkele ontwikkeling is de intensivering op de hielen van de vorige en is zo de voet gevolgd door de volgende dat de meeste voorschotten worden verduisterd. Ik denk dat weinig mensen zal worden herinnerd. ” Hij voegde hieraan toe: “Ik ben benieuwd om te weten te komen als ik mij vergis.

Hij werd nooit zo beroemd als die communicatie pioniers, maar ja, Tomlinson wordt herinnerd en hij zal worden gemist.

 verhalen

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’