Q & A: Google’s vice-president van enterprise Amit Singh tijdens Dreamforce ’12

SAN FRANCISCO – Hoewel Salesforce.com en Google zijn strategische partners en het gebruik van de diensten van elkaars ‘tot op zekere hoogte, de twee zijn rivalen als het gaat om hun aanpak te bevorderen van sociale en collaboratieve technologieën in de onderneming.

Ik had een kans om te gaan zitten met Google’s vice-president van de onderneming Amit Singh voor een korte babbel tijdens Dreamforce ’12 eerder deze week.

Hier zijn Singh’s gedachten over enkele van de grootste trends en thema’s in de onderneming tech ruimte op dit moment

Aan de definitie van de maatschappelijke onderneming: dit is dit jaar een lastig onderwerp, zoals de recente enquêtes van beide; Bluewolf en, Appirio, hebben geconstateerd dat veel bedrijven nog steeds niet het concept te begrijpen.

Singh bevestigde dat hij niet denkt dat de term ‘social enterprise’ is gedefinieerd en ook niet, de opmerking dat “de categorie is nog steeds vaag.

Mijn kijk op het, traditioneel, bedrijven hebben zich in silo’s georganiseerd, “zei Singh.” Deze silo’s hebben een verderfelijke kwaliteit voor hen. Je krijgt verstard. Samenwerken aan de overkant van deze teams is ongelooflijk moeilijk.

Google’s benadering van het maken van de enterprise socialer: Dus, Google heeft een andere strategie en manier van denken als het gaat om de integratie van sociale technologieën in de onderneming.

Singh beweerde Google’s streven naar openheid, daarbij verwijzend naar de uitbreiding van Google+, Google Apps voor zakelijke klanten. Het idee met de toevoeging van het sociale netwerk van de internet gigant is voor gebruikers binnen bedrijven te sluiten, alsmede hen in staat stellen om verbinding te maken met collega’s buiten het bedrijf, partners, leveranciers, enz.

We willen dat dit een platform dat je zowel intern als extern kunnen gebruiken, “zei Singh.” Stel je voor het doen van hangouts met klanten. Gesloten netwerken zoals Yammer en anderen die net voor het bedrijf. Maar het heeft de mogelijkheid om het te openen voor mensen in marketing, sales en PR.

Bovendien Singh beschreven dat Google probeert om een ​​aantal van de grenzen tussen werknemers die alleen mogelijk is met sociale media zou kunnen elimineren.

“Het idee van de volgende personen, zonder grenzen en hiërarchie is fascinerend”, aldus Singh, met behulp van het voorbeeld dat bij Google, kunnen werknemers volgen CEO Larry Page en commentaar op een bericht net zoals ze zou doen voor andere werknemers.

De toekomst van Google Drive: Singh bleef mum toen hem gevraagd werd over welke nieuwe functies die we nog kunnen verwachten van Google Apps. Maar hij deed bieden een aantal beschouwingen over Google Drive, onderneming van het bedrijf in de persoonlijke opslag markt cloud die waarschijnlijk zal worden geconfronteerd met een aantal nieuwe concurrentie nu dat Salesforce.com Chatterbox heeft onthuld.

Salesforce.com’s Benioff fine-tunes maatschappelijke onderneming, revolutie retoriek; Salesforce.com’s Dreamforce ’12: Door de nummers; Salesforce.com klanten praten up Chatter tijdens Dreamforce ’12; Salesforce praat beveiliging: Van wachtwoorden voor animatronic pony’s; Chatterbox neemt nieuwe invalshoek bestandsdeling; Salesforce lanceert Chatterbox, Identity, incrementele updates; Salesforce.com biedt een voorproefje van Marketing Cloud; Salesforce.com onthult kort stappenplan om AppExchange tot en met 2013; Dell debuteert Salesforce consulting service voor app ontwikkeling; Heroku biedt enkele klik provisioning voor Java-applicaties in de cloud; Salesforce Benioff praat Facebook, LTE en meer; Sir Richard Branson gerechten zakelijk advies tijdens Dreamforce ’12; Dreamforce 2012 dag 1 verdict: een nederige Salesforce.com; Dreamforce: Innovatie onder de internet van de dingen en verhalen van klanten

Toch Singh leek niet bezorgd.

Drive is voor ons meer dan opslag, “Singh gereageerd.” Drive is de manier waarop we slaan inhoud, content delen en samen te werken op de inhoud. Het is meerdere dingen in hetzelfde product.

Singh verder dat door “de bouw van de rest van Google’s technologie in Drive,” het kan meer dan andere cloud storage services net zo goed dienen als zakelijke klanten op een unieke manier. Een voorbeeld hiervan is het bieden van ondersteuning en een commentaar systeem voor legacy-bestanden, zoals die gemaakt in Microsoft PowerPoint.

Google’s back-up plannen: Niettemin, ofschoon de Google Drive zelf is technisch gezien een backup-optie, zijn er bedrijven die er zijn om te dienen als cloud-to-cloud backup services voor Google Apps, onder andere platformen.

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Singh antwoordde dat hij “nooit begrepen waarom ze bestaan.”

We terug naar zo veel lagen van de back-up om u de service level, dat financieel wordt gesteund, “zei Singh.” Ik zie geen echte logica voor mensen back-up van Google Apps. Het hele punt van een Google-cloud gebaseerde product is dat je geen behoefte aan een van die dingen te doen.

Afbeelding via Google

Meer Dreamforce ’12 dekking op de website

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer