De volgende server besturingssysteem dat u koopt zal een virtuele machine

Ik ben geen wedden man, maar ik zou een hoop geld op mijn voorspelling dat de volgende grote golf van besturingssystemen voor servers beschikbaar als virtuele machines (VM’s), klaar om te draaien op je platform bij uitstek zal zijn.

Ik denk dat dit een redelijk (lezen, zeker ding) wedden dat je in staat zijn om te kopen en te downloaden ready-to-run VM’s als ISO’s van je favoriete besturingssysteem verkopers binnen twee jaar.

Als u VMware Virtual Appliance Marketplace te bezoeken, dan heb je een idee van wat je bent in voor in de dagen te komen halen. Er zijn honderden virtuele appliances voor u klaar om te downloaden en uit te voeren in uw virtuele omgevingen.

True, als gevolg van licenties, de meeste van hen zijn gebaseerd op Linux, maar het zal niet lang meer duren voordat je in staat bent om te kopen en te downloaden Windows-gebaseerde VM’s zijn – VM’s op maat en afgestemd op verschillende doeleinden en toepassingen. In feite zou het me niet verbazen als applicatie-leveranciers begonnen het leveren van hun applicaties op virtuele machines ook.

Kun je je voorstellen dat – browsen, kopen, downloaden en uitvoeren van een nieuwe applicatie of een geheel nieuwe N-tier-omgeving in minuten in plaats van weken of maanden?

Organisaties deze dagen proberen mogelijkheid om te kijken naar het grotere plaatje, versus individuele stukken van de technologie.

Ik heb het bedacht en het is een mooi ding.

Het is geen geheim dat ik hou van virtualisatie. Voor mij, het is het beste sinds het wiel. Of gesneden brood. Of neem uw favoriete idioom hier voor hoe groot virtualisatie is.

En een aantal slimme, beter gefinancierd-dan-een-idee-guy-like-me, persoon krijgt vervolgens een online marktplaats die verzamelt, onderhoudt en verwerkt een catalogus van VM’s voor elke behoefte te creëren. Ik voorzie een tijd waarin je pagina door middel van een online catalogus en uw toepassing, het besturingssysteem, de hardware-eisen (CPU, schijf, geheugen, netwerk), en de extra toepassingen zoals het bouwen van een aangepast systeem op de website van Dell te halen. Eenmaal voltooid, zal het online systeem uw verzoek in een draagbare gezipte OVF bestand te verpakken.

U zult op de pay-optie one-step en de OVF zal verschijnen in uw account gebied als een link voor u klaar om te downloaden en te implementeren – alle volledige vergunning en klaar om te gaan werken.

Als verkopers krijgen echt slim, waarvan ik denk dat ze zullen, zult u in staat om hele infrastructuur kiezen. Ja, je kunt ze inzetten om gehoste cloud-accounts, om je eigen datacenters of om een ​​hybride publiek-private scenario. Denk maar aan hoe handig het zou zijn voor het creëren van ramp recovery (DR) setups.

Ja, ik weet over cloud Amazon’s en een paar andere geautomatiseerde leverancier sites die iets dergelijks om dit te doen, maar ik heb nog nooit een die eigenlijk de productie-ready gezien. Het merendeel van degenen die ik heb gezien zijn om te testen of het laboratorium scenario’s. En als je ooit hebt geprobeerd om Amazon’s cloud app te gebruiken of virtuele machines in te zetten, is het niet voor de zwakkeren van hart, het in een haast, of zelfs de redelijk patiënt. Ja, ik kon een betere baan.

Proxmox: The Ultimate Hypervisor; Gelukkige 5de verjaardag, Proxmox; VMware intro’s cloud app markt, werkt vCloud Suite gereedschappen

Virtualisatie, VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten, Cloud, volgende spel VMware’s: alle wolken Managing for ondernemingen; datacenters; Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te ondersteunen, Data Centers, Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

De gemiddelde jaarlijkse IT-budget, gecorrigeerd voor inflatie, is nu minder dan het was 10 jaar geleden. Automatisering kan helpen de kosten te beheersen en het creëren van een meer flexibele en responsieve infrastructuur.

Een bijzonder voorbeeld van een koele methode van het leveren van pre-built VM’s naar een virtuele omgeving die ik heb gezien is met Proxmox VE. U kunt kiezen uit een lijst van VM sjablonen die in te zetten in seconden om uw virtuele omgeving. Citrix XenServer heeft iets als dit ook. Ik weet dat u uw eigen templates kunt maken, maar, naar mijn bescheiden mening, als je een sjabloon van een leverancier te gebruiken, dan ben je het krijgen van een product dat is meer gefundeerde – meer gefundeerde omdat ze gebouwd met optimalisaties, virtuele machine gereedschappen, drivers, en volgens specificaties, die alleen zij weten over voor hun platform. Ik hou van vendor templates en ik heb nog nooit een probleem gehad met één. Inlands templates *, aan de andere kant, zijn een ander verhaal.

Ik denk dat, in de zeer nabije toekomst, alle besturingssystemen, en zeker alle besturingssystemen voor servers zullen worden geleverd in de stijl van een cafetaria of app store stijl mode. Ik denk dat de tijd is gekomen om de levering van applicaties en besturingssystemen in VM’s te versnellen – in het bijzonder degenen die speciale configuraties of specifieke behandeling vereisen.

Vanuit een steun persoon perspectief, zou het een veel FingerPointing verlichten als ik kon gewoon contact opnemen met mijn leverancier en zeggen: “Wij hebben VMware 4.1 Enterprise Plus met patchniveau X draait op AMD gebaseerde hosts en Windows VM # 10014”, opent u een Sev 2 ticket voor dit probleem. Zij kennen de omgeving. Zij kennen de VM. Zij kennen het probleem. Ze weet dat ik te wachten op een oplossing. Ik heb geen angst of FingerPointing nodig als ik een probleem dat is kost een klant geld.

De gestandaardiseerde, leveranciers gemaakt, zou leveranciers ondersteund VM een hoop problemen. Denk na over hoe veel variabelen zijn er een systeem dat door Geek # 1 is geïnstalleerd, gepatched door Geek # 2, ondersteund door Geek # 3, app ontwikkeld door Geeks # 4 tot # 10, en de hardware en software van leveranciers A tot Z.

En niet met me praten over vendor lock-in als het een slechte zaak.

Na vele jaren in deze business, ik ben gekomen om te beseffen dat het hebben van een one-stop-shop is een zeer geruststellend gevoel. Als u niet wilt dat een enkele leverancier “beheersen van” je leven, dan misschien softwareleveranciers moet een streng protocol volgen en gaan door middel van een doorlichting (certificatie) werkwijze voor de VM’s. Met andere woorden, als u VMware gebruikt, bijvoorbeeld als uw virtualisatie platform, dan alleen gebruik maken van VMware-gecertificeerde VM’s in uw omgeving. Als u een VM die niet gecertificeerd is, onder druk te zetten nodig hebt op uw leverancier om te certificeren.

Een VM winkel is een geweldig idee. Ik durf te wedden dat een heleboel andere mensen dat ook zullen denken. En om de verkopers die er die niet had gedacht van deze, je welkom bent, me nu betalen.

* Zeker, niet alle home-grown templates zijn slecht, maar zeer weinigen zijn echt geweldig.

 verhalen

VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te versterken

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics