ZTE partners Mozilla mobiele OS te ontwikkelen

China’s ZTE werkt samen Mozilla, de maker van de internetbrowser Firefox, een nieuwe mobiele besturingssysteem “later dit jaar of begin volgend jaar” te lanceren.

“Het is allemaal onderdeel van onze bredere plannen om een ​​beter evenwicht van de producten met behulp van verschillende besturingssystemen te maken. We zullen niet alleen vertrouwen op Android of Windows.” ZTE zei woordvoerder David Dai Shu in een artikel van Reuters op woensdag.

Hij voegde toe dat ZTE zou uitrollen van het besturingssysteem met Mozilla in de komende maanden, en gepland om een ​​product voor gebruik te introduceren in mobiele apparaten, hetzij op hetzelfde moment of iets later.

ZTE is ook op zoek naar web-gebaseerde besturingssystemen, maar heeft geen onmiddellijke plannen om die ontwikkeld door Chinese Internet bedrijven zoals Baidu en Alibaba Inc ondersteunen, Dai zei in het artikel.

De meeste van ZTE telefoons die momenteel draaien op Android, terwijl de Tania serie maakt gebruik van Windows, merkte Reuters.

Er is ook een duw door andere Chinese bedrijven om hun eigen mobiele OS onlangs te introduceren. Eerder deze maand, Acer van plan om een ​​mobiele telefoon draait Alibaba’s onthullen; Aliyun OS, maar werd, naar verluidt gedwongen om de lancering te schrappen, als gevolg van druk van Google.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Smartphones, Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; mobiliteit; Last-minute iPhone 7 geruchten wijzen op water weerstand, vijf kleuren

Last-minute iPhone 7 geruchten wijzen op waterbestendigheid, vijf kleuren