Wat gebeurt er als IT-bedrijven mogen ageist te zijn? Deze

‘Te oud om te huren, te jong om met pensioen’ somt de positie van veel van de oudere IT-professionals in Zwitserland.

Google geeft toe diversiteit company ‘mijl afstand’ van ideaal; Ageism in tech-sector? Survey onthult grote leeftijdsverschil; Amazon verdedigt zwak diversiteit scorecard met STEM-programma’s, Affinity Groups

Degenen die in de leeftijdsgroep van 55-64 jaar zijn 50 procent meer kans om werkloos dan mensen in andere sectoren en zonder werk langer te zijn geweest, volgens een recent onderzoek van de vereniging ICT beroepsopleiding.

Het eindresultaat is dat slechts negen procent van de Zwitserse IT-professionals die momenteel in het werk zijn ouder dan 55 jaar (in de minderheid, zelfs door een andere ondervertegenwoordigde groepen – vrouwen, die samen slechts 12 procent van de Zwitserse IT beroepsbevolking).

Als ouder, ze zijn in ieder geval de bazen, zijn ze niet? Welnee. De studie wees uit dat slechts acht procent van de banen beheer werden gehouden door 55-plussers. Bijna de helft van de oudere IT’ers waren ontwikkelaars en analisten (goed voor ongeveer zeven procent van de mensen in die rollen) en ze bezetten 12 procent van de netwerkbeheerders berichten.

De dunst vertegenwoordigd gebied voor IT senioren was grafische en multimedia design, met slechts een op de 10 ontwerpers 55-plussers.

Waarom is er dit vooroordeel tegen oudere werknemers? IT recruiters wijzen op een aantal factoren.

Sinds 1999 is er een ‘verjonging’ van IT-afdelingen is geweest, met bedrijven liever jongere mensen met de vaardigheden die ze nodig hebben op te nemen in plaats van de opleiding van oudere mensen die dichter bij pensionering.

Er is ook de aantrekkingskracht van goedkopere werknemers uit de omringende EU-landen en de sterke stijging van de pensioenpremie werkgevers voor werknemers ouder dan 45 jaar.

In de VS, 55 procent van Apple’s werknemers zijn wit, terwijl 70 procent van de werknemers wereldwijd is man.

Het is zeer eenvoudig om te voorkomen dat oudere werknemers ook. In tegenstelling tot zijn buren in de EU, is er geen leeftijdsdiscriminatie wet in Zwitserland – noch op nationaal of lokaal niveau.

Dat betekent dat Zwitserse bedrijven kunnen de leeftijd bepalen – en zelfs geslacht – van de werknemers die ze willen in jobadvertenties. En velen doen.

Een studie dit jaar door de Zurich gevestigde Tages-Anzeiger krant en grootste banen Zwitserland portal Jobs.ch bleek dat bijna de helft (43 procent) van de 25.000 advertenties ondervraagden noemde een ‘preferred’ leeftijd voor kandidaten.

Van deze leeftijd-specifieke advertenties, op slechts 20 gerichte 45-plussers en slechts 200 waren op zoek naar werknemers boven de 35.

Deze verspilling van oudere IT-talent komt op een moment dat de industrie al wordt geconfronteerd met een tekort aan geschoolde ICT-ers, aldus Jorg Aebischer, directeur van de vereniging ICT beroepsopleiding.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

De vereniging, opgericht in 2010 door de industrie en regionale overheden om de ICT-vaardigheden basis te stimuleren, meldt dat het aantal IT-banen is gegroeid met 12 procent in de afgelopen vier jaar, vier keer hoger dan het nationale gemiddelde.

De trend zal zich waarschijnlijk voortzetten. Ongeveer 75 procent van de Zwitserse bedrijven zijn van plan om nieuwe medewerkers te werven in 2015, blijkt uit onderzoek van IT-recruiter Robert Half.

Maar waar komen ze vandaan? IT-leiders verwachten veel van stroperij van bestaande talent, als twee derde van de IT-managers geloven dat het zal alleen maar moeilijker om voldoende gekwalificeerde medewerkers te vinden in de tijd.

De belangrijkste reden (51 procent) in de Robert Half enquête was de hoge salarissen en andere voordelen verwacht Generatie Y, paramedische (voor 45 procent van de ondervraagden) om de problemen van de aanpassing van de eisen van de nieuwe generatie voor een betere work-life saldo.

Het wordt gezien als een veeleisend beroep, dat is misschien de reden waarom een ​​derde van die getraind zijn in de IT gaan uit naar andere banen met een betere balans tussen werk en.

Terwijl politici, economen en organisaties uit het bedrijfsleven roepen voor bedrijven om hun rol te spelen in de opleiding van een geschoolde beroepsbevolking – met name door leerlingwezen – dat zal de kloof IT-vaardigheden heeft afgesloten.

IT-bedrijven willen universitair niveau deelnemers te werven, terwijl een gebrek aan computer opleidingen in Zwitserse universiteiten betekent dat de meerderheid van de lokale kandidaten alleen houden basisberoepsopleiding certificaten.

Het resultaat is dat de IT-sector in Zwitserland zal moeten blijven vertrouwen op IT-medewerkers uit het buitenland.

Op dit moment, buitenlanders goed zijn voor ongeveer 12 procent van de Zwitserse IT-personeel (sommige 24.300 vacatures) – bijna het dubbele van het nationale gemiddelde. De meeste (80 procent) zijn afkomstig uit de EU en opgeleid tot universitair niveau, volgens de vereniging ICT beroepsopleiding.

Het tekort wordt veroorzaakt door het gebrek aan talent van eigen bodem zal erger worden vanaf 2017 wanneer nieuwe immigratiebeperkingen, gestemd in een referendum 2014, in werking treden.

ICT Zwitserland, een brancheorganisatie voor de industrie, voorspelt het tekort aan IT-specialisten zal meer dan verdubbelen in 2022.

De regering heeft onlangs aangevoerd haar voorstellen voor de nieuwe immigratiewet, die quota voor EU-burgers, prioriteit verhuren van Zwitserse bewoners, en maatregelen om het aantal oudere, vrouwelijke verhogen, en de mensen van vluchtelingen in het personeelsbestand opgenomen. Het wetsvoorstel moet nog worden goedgekeurd door het parlement.

Het is crunch tijd voor Zwitserse horlogemakers, met de lancering van Apple Watch hen uiteindelijk roeren in actie. Maar is het te weinig, te laat is?

Maar zelfs de regering erkent dat er een specifiek probleem in de IT-sector. De Zwitserse Federale Raad erkent het zal nog moeten buitenlandse aannemers in dienst op grote overheidscontracten – zoals de onlangs aangekondigde investering in de ontwikkeling van e-government diensten voor het MKB. De regering is van plan tot CHF 18 miljoen, meer dan het dubbele van het huidige budget te besteden, het creëren van een portal – startbiz.ch – op een enkele plaats te bieden voor het opzetten van nieuwe bedrijven.

Maar na een evaluatie door een overheid waakhond, de Commission de Gestion du Conseil des Etats, de Federale Raad heeft ingestemd met meer “transparantie en voorzichtigheid” bij gebruik van externe IT-personeel – in het bijzonder het gebruik van nieuwe boekhoudkundige procedures om de kosten en het aantal aannemers te tonen gebruikt.

De problemen die immigratiequota poseren voor de IT-industrie is al aangetoond dat dit jaar. SWICO, de vereniging van ICT-aanbieders in Zwitserland, heeft gewaarschuwd dat de beslissing van de regering om massaal het aantal korte-termijn ingezetenen vergunningen te verminderen (12 maanden of minder) is schadelijk.

Ze zeggen dat gehele project en de ontwikkeling van teams, die vaak vooral aan de Zwitserse, niet kan werken omdat er geen vergunning beschikbaar voor een sleutel specialist uit het buitenland.

De sterke Zwitserse frank heeft ook een impact op het aantal op korte termijn werknemers uit omringende EU-landen willen werken in Zwitserland.

De gevolgen zijn duidelijk, volgens de verschillende beroepsorganisaties: een toename van het aantal ongekwalificeerde IT-medewerkers, de uitbesteding van IT-afstand van Zwitserland, of de annulering van grote groeiprojecten.

Tenzij, dat wil zeggen, bedrijven staan ​​klaar om terug te bellen de IT-senioren.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek