SAP Q3: omzet naar beneden, stijgt met

SAP’s Q3 resultaten tonen aanhoudende verzachting in de enterprise software verkopen op de markt. De omzet daalde op jaarbasis met 31% tot € 525.000.000 ($ 787 molen) van € 763.000.000 ($ 1,144 miljard) in dezelfde periode van 2008. De software en software gerelateerde omzet uit telefonie daalde met 3% of € 57.000.000 ($ 85 molen) jaar op jaar. In een pre-voorbereide verklaring, zei het bedrijf is het bijhouden van software en software gerelateerde omzet uit telefonie naar beneden 6-8% voor het volledige jaar. Het is misschien een indicatie van het gebrek aan duidelijkheid in het zien van de markt naar voren dat in juli, SAP dacht dat dit aantal zou het opsporen van 4-6%.

SAP ligt dicht bij het bereiken van de geplande 3000 vermindering van het personeelsbestand voor 2009 eind van het jaar. Dit samen met andere bezuinigingsmaatregelen betekent dat SAP heeft de operationele marge tot 24,2% verbeterde van 22,2%. Echter, de omvang van de daling op de bovenste regel betekent dat de nettowinst daalde van € 614.000.000 ($ 921 molen) tot € 606.000.000 ($ 909 molen). Praten met SAP insiders, wordt verwacht dat er verdere herstructurering zal in het begin van 2010.

In een voorbereide verklaring gezegd dat bedrijf

“Ondanks de aanhoudend moeilijke uitgaven milieu, we zijn blij om verdere vooruitgang in de evolutie van ons volume het bedrijfsleven als gevolg van kleinere deals te zien”, zegt Léo Apotheker, CEO van SAP. “Daarnaast zijn we rijden meer meerjarige overeenkomsten, waar klanten kopen en consumeren software gedurende vele perioden, waarvan wij geloven dat is een positieve overgang voor zowel SAP en onze klanten. We hebben het voordeel van een jarenlange ervaring in het faciliteren van de aankoop van onze software op deze manier, met inbegrip van het succes dat we hadden bij de ondertekening van multi-jaar, Global Enterprise Agreements met onze grootste klanten. We zijn nu begonnen om deze aanpak met een grotere groep klanten benutten. En, belangrijker nog, onze oplossingen zijn gebouwd op een zeer flexibele en modulaire architectuur waardoor wij dit model gemakkelijk vast te stellen. ”

SAP is het aanbieden van de grootste afnemers een ‘all you can eat’ model dat, voor een vaste prijs, laat die klanten toegang tot alle SAP-instrumenten en technologieën. Dit is een vorm van abonnement gebaseerde model in dat SAP over de looptijd van de overeenkomst erkent opbrengsten. Het geeft SAP inkomsten zekerheid over lange periodes, meestal vijf jaar. De keerzijde is dat de klanten de kosten zekerheid en de mogelijkheid om de technologie te consumeren in een tempo dat bij hen past, zonder de beperkingen van de verkoop op lange onderhandeling cycli. De mate waarin dit een koper overwinning is niet geheel duidelijk. Senior managers die ik heb gesproken met zeggen dat SAP alleen kan maken deze regelingen succesvol samen te werken door ervoor te zorgen dat de klanten hebben de kwaliteit toegang tot de technologieën, consultants en product roadmap, zodat klanten kunnen plannen voor adoptie.

Apotheker is fielding een Q & A om 11 uur CET en een analist call om 03:00 CET.

Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar

SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse

Winnaars Aangekondigd voor de SAP HANA Innovation Award

SAP investeert in Vivanda, een food digitalisering, big data bedrijf

Big Data Analytics; Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar, Big Data Analytics; SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse, SAP, winnaars bekend gemaakt voor de SAP HANA Innovation Award; Big Data Analytics, SAP investeert in Vivanda, een levensmiddel digitalisering, big data bedrijf