Pres ondersteunt netneutraliteit, USPS gehackt, FBI pwns donkere web [regering IT Week]

de website wereldwijd team biedt wereldwijde 24/7 technologie nieuws en analyse. In aanvulling op mijn eigen dekking analyse hier in de kolom van de website van de regering en op de website van de doe-het-IT, elke week zal ik u een selectie van de beste overheid gerelateerde berichten geplaatst door onze onverschrokken verslaggevers en analisten te brengen. Hier zijn enkele van de meest interessante van de afgelopen week.

Obama roept op tot netneutraliteit, internet service als een nutsbedrijf; In een verrassing verklaring ten gunste van netneutraliteit, President Obama roept op tot de Federal Communications Commission om internet service te herclassificeren als een utility.

Hackers hit US Postal Service netwerken, werknemersgegevens pakte; China staat hoog op de lijst van verdachten als president Obama komt met de Chinese premier te bespreken, onder andere, cyberveiligheid.

Beyond Silk Road 2,0, meer dan 400 ‘dark web’ Tor-sites in beslag genomen door de FBI, hebben honderden darknet websites geïdentificeerd en meegenomen naar beneden – en het Tor Project is niet zeker hoe.

Inzicht in de Indo-Amerikaanse handel oorlogen: Een inleiding, India en de Verenigde Staten waren ooit gezien als ‘natuurlijke bondgenoten’. Hoe heeft de dingen gaan zo vreselijk mis?

Turnbull stelt gedeelde draadloze spectrum markt; Een nieuwe discussienota uitgebracht door het Ministerie van Communicatie roept op tot grotere delen van het land radiospectrum in een poging om ruimte vrij te maken bij het naderen van een bandbreedte tekort in de accommodatie van de opkomende draadloze technologie.

Brazilië leidt creatie van internetbeheer initiatief; stuurgroep teams van het land met de ICANN en WEF naar “essentieel mechanisme” dat de manier waarop het wereldwijde internet wordt gerund invloed zullen creëren.

Jive Software lanceert comms platform voor het US Department of Veterans Affairs; Meer dan 300.000 Veteran’s Health Administration artsen en medewerkers toegang tot een nieuwe op maat gemaakte service Jive Software hebben.

AFP’s ‘zelfbenoemde LulzSec leider’ arrestatie vordering op grond van grap; Wanneer ambtenaren van de Australische federale politie beweerden dat zij de ‘zelfbenoemde leider van LulzSec’ Matthew Flannery was gearresteerd, werd het gebaseerd op een grap commentaar gemaakt op Facebook.

Vermeende Silk Road 2,0 eigenaar gearresteerd in San Francisco, de Verenigde Staten politieambtenaren hebben gewaarschuwd dat ze zullen ‘terugkeren zo vaak als nodig is’ af te sluiten ondergrondse illegale websites, na de arrestatie van de vermeende Silk Road 2.0 eigenaar en exploitant, Blake Benthall, in Californië.

Spy agentschap waarschuwt G20 cyberaanval risico; Australische bedrijven zijn gewaarschuwd dat ze in de loop van volgende week de G20-top in Brisbane slachtoffer van cyberaanvallen kan vallen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze

Hoogste verhalen deze week

Andere dekking overheid rond de website