De Windows-belasting strijd is eindelijk voorbij: Kopers kunnen een terugbetaling krijgen op hun Microsoft OS in Italië

Niet blij om te zien Microsoft Windows voorgeïnstalleerd in je nieuwe computer? In Italië, kunt u nu een terugbetaling op uw ongewenste OS na een recente uitspraak van het Italiaanse Hooggerechtshof gaf nieuwe mogelijkheden voor ontevreden klanten.

Negen jaar nadat hij voor het eerst zijn zaak voor de rechtbank nam tegen Windows OEM HP (die oorspronkelijk verkocht hem een ​​PC en Windows-software als een bundel), Florence inwoner Marco Pieraccioli erin geslaagd de kosten van de software licentie terugbetaald. De beslissing kan een precedent scheppen, het versnellen van andere klachten over hardware en software bundelen, maar repliceren het succes Pieraccioli’s zou kunnen blijken moeilijker dan je zou denken te zijn.

Ik diende de zaak in 2005. De eerste proef duurde twee jaar, duurde het nog drie jaar voor het beroep, zoals HP betwist de uitspraak, en vier jaar voor de definitieve uitspraak van de High Court, “Pieraccioli vertelde de website. In alle drie omstandigheden de rechter verwierp de OEM’s bewering dat de pc en het besturingssysteem moest worden beschouwd als “ondeelbaar”, en dat de eerste de kosten kunnen dus niet worden afgesplitst van de laatstgenoemde.

In plaats daarvan hield hij dat het verband tussen de twee was meer “commerciële dan technologische”, als onderdeel van een promotie-strategie om kopers aan te moedigen om gebruik te maken van Microsoft’s producten te maken.

Volgens IT-advocaat Carlo Piana, “de rechter in wezen besloten dat het illegaal is om klanten te dwingen om iets wat ze niet willen zonder hen de kans om hun instemming of onenigheid te betuigen aan de gebruiksvoorwaarden van het ding zelf voor de aankoop te geven te kopen. ” Op basis hiervan heeft de rechtbank oordeelde HP moet de proceskosten betalen en terugbetalen Pieraccioli op de melodie van van € 140, waarvan € 90 was voor Windows XP en € 50 voor Microsoft Works 8, die ook op de machine is geleverd. Het bedrag vertegenwoordigde een ongeveer 15 perthis website korting op de € 850 die Pieracciolo besteed aan de hardware en software bundel.

Alles is goed, dat goed eindigt, dan? Betekent dit dat Linux liefhebbers – of Microsoft haters – hebben nu een duidelijk pad om zich te ontdoen van ongewenste Redmond’s product en geld te besparen op de gloednieuwe computers? Niet zo snel. “Allereerst, ‘Piana zegt,” het idee van het installeren van een besturingssysteem vanaf nul is waarschijnlijk alleen een beroep doen op een minderheid van de gebruikers. Dan fabrikanten nog steeds proberen om obstakels in de weg van de gebruikers, waardoor het aanvragen van een terugbetaling zo verwarde zoals te lastig “.

Acer, een van de weinige fabrikanten tot nu toe om de details van hoe je een restitutie voor een ongewenste Windows-licentie op haar website te verkrijgen, bijvoorbeeld publiceren, vraagt ​​klanten om contact op met een call center, in hun persoonlijke gegevens in te vullen, schema van de computer om te gaan een service center, het schip naar de dichtstbijzijnde faciliteit op hun kosten of neem het daar in persoon (samen met de Windows-installatie-cd’s, of er waren geen, en een ontvangstbewijs voor de aankoop) en wacht tot de geformatteerde PC om terug te komen – verscheept op hun kosten – opnieuw.

Het maximale bedrag dat de fabrikant zal terugbetalen is € 90 voor een Windows 7 Ultimate Edition licentie. Daarvan kan een derde of zo gemakkelijk worden besteed aan verzendkosten. Het is moeilijk voor veel mensen denken zullen de moeite nemen om hun PC heen en weer voor zo’n klein bedrag te sturen, die zou kunnen eindigen nog lager in het geval van een Windows 8-apparatuur (a € 40 restitutie) of een Windows 7 Home Basic één (€ 35).

Ook, de waarheid is Pieraccioli is niet de typische gebruiker – niet zozeer om zijn liefde voor open source software, maar omdat hij een consultant voor ADUC, vereniging een bekende van de consument. Inderdaad, ADUC was betrokken bij de start.

“Ik heb de zaak aangespannen in mijn nam, maar ik kreeg de volledige steun van de vereniging. In feite hebben we wilden dat dit een test bed voor andere klachten,” zegt Pieraccioli. De positieve uitkomst van de proeven maakt hem optimistisch over toekomstige gevallen, omdat hij gelooft dat fabrikanten zullen nu voorzichtiger en te popelen om de rechten van de gebruikers, en dat er meer klanten naar buiten zal treden en vragen niet naar de Windows belasting te betalen, want het is te respecteren vaak genoemd. Om het makkelijker te maken, heeft ADUC een deel van haar website gewijd aan een stap-voor-stap handleiding over hoe je een terugbetaling te verkrijgen.

Pieraccioli verwierp het idee dat het installeren van een besturingssysteem zelf te hard zou kunnen blijken voor het merendeel van de gebruikers: “. Eigenlijk was het de norm in de jaren ’90, tot Windows 98 en XX kwam samen Er is niets bijzonders aan een begeleide installatie,” hij zegt.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Bouw je implementatiestrategie met de hulp van deze 2014 Microsoft-product roadmap; gids Het bureaublad diehard’s aan het maken van Windows 8 werken als Windows 7, Microsoft Enterprise Primer op Dynamics ERP; IT Pro’s Survival Guide To Windows 7

Windows 8 en bundeling: Wat een verschil een decennium maakt; Hoe Linux Mint installeren op uw XP-pc, Microsoft aangeklaagd in Italië meer dan ‘Windows fiscale

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Windows